Ramazan ayını en kalbi duygularımla kutluyorum

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM - 22-03-2023 11:52

Ramazan ayını en kalbi duygularımla kutluyorum

Başkan Bilgin; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bizleri bu mübarek aya ulaştıran yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü sena, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’e salât ve selam olsun.

 

Tüm İslam âleminin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret zamanı olan Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği müstesna günlerdir.

 

Ramazan, sabırlı ve kanaatkâr halimizle bizi takvaya eriştiren oruç ibadetinin farz kılındığı aydır. Hidayet ve istikamet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı aydır. Ramazan-ı şerif, ömrümüzün en değerli hasat mevsimi, hepimiz için maddî ve mânevî açıdan yenilenme fırsatıdır. Müslümanlar için bir umut, heyecan ve uyanıştır. İnfakla yoksulların, düşkünlerin, muhtaçların, kimsesizlerin hatırlandığı ve korunduğu bir yürek seferberliğidir.

 

“Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ve ardından yaşanan sel afetinin gölgesinde başlayacak olan Ramazan, şüphesiz toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Afetlerden zarar gören vatandaşlarımıza, daha güçlü bir şekilde yardım elimizi uzatarak yaraları birlikte sardığımız, hayırda yarıştığımız, sevgi ve saygı bağlarımızı güçlendirdiğimiz bir rahmet iklimi olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle on bir ayın sultanı mübarek Ramazan’ın milletimize, İslam Dünyası'na ve bütün insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını en kalbi duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sahibinden Satılık Kilise

Sahibinden Satılık Kilise

29-03-2024 - GÜNDEM

Kılınç, “Milli Ekonomi modeli mutlaka Türkiye’de hayata geçmeli”

Kılınç, “Milli Ekonomi modeli mutlaka Türkiye’de hayata geçmeli”

29-03-2024 - GÜNDEM

sanalbasin.com üyesidir