Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sağlık ve mutluluk içinde nice Ramazanlara kavuşmak temennisiyle Başta siz Sivaslı Hemşerilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

GÜNDEM - 22-03-2023 10:20

Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Şimşek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Hemşerilerim;

Ülkemizde yaşanan doğal afetlerin gölgesinde karşıladığımız, İslam Âlemi’nin özlemle beklediği, rahmet, mağfiret, dua, ibadet ve dayanışma ayı, “on bir ayın sultanı” Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz.

Dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri olan Ramazan ayı; manevi duyguların en üst düzeye ulaştığı ve insanlar arasında kardeşliği pekiştiren, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği kutlu zaman dilimidir. İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran, Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan, dinimizce taşıdığı önemin yanı sıra, sosyal hayatımızda da yardımlaşma ve dayanışmanın yaşandığı manevi bir iklimdir. Gönül dünyamızda millî ve manevi duyguların ziyadesiyle tezahür ettiği, dostluk ve kardeşlik duygularının, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı kutsal bir aydır.

Bu mübarek ay, Anadolu insanımızın “Geldi bu mahımız kutlu / Teşrifi şekerden tatlı / Nice canlar erişmedi / Eren canlara ne mutlu” diye maniler yaktığı, ramazaniyeler, ilahiler ve gazeller yazdığı edebiyat ve sanat güzelliklerinin de adıdır.

Derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile dinimizde ve kültürümüzde büyük bir yere sahip `yardımlaşma` ve `paylaşma` konularındaki hassasiyet daha da artmaktadır. Ramazan; paylaşmak, paylaşarak sevinçleri çoğaltmak demektir. Hiç şüphesiz Ramazan ayının manevî atmosferi, yapılan yardımları da bereketlendirmektedir.

Manevi huzuru bulduğumuz Ramazan ayının ruhu ile kardeşlik duygularını asırlar boyunca en iyi şekilde yaşamış, insani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi nesilden nesile aktaran bir milletin mensupları olarak, maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı bu ayda Ülkemizde yaşanan doğal afetlerden etkilenen vatandaşlarımıza, daha güçlü bir şekilde yardım eli uzatıp, yaralarımızı hep birlikte saracağız.

Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en ulvi şekilde yaşayıp yaşatmaktır. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine karşı daha duyarlı olmalı, dertli olana derman, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız. İnsanlarımızın yaralarını sarmak; zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofra etrafında oturmak, milletimizin birliğini daha da güçlendirecektir. Ülkemizde yaşanan doğal afetler sebebiyle birbirimizin desteğine daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu hüzünlü günlerde, Ramazan-ı Şerif’in bizlere sunduğu kardeşlik atmosferini en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bizler Ramazan’ın anlam ve önemini iyi kavrayarak, bu ayın güzelliklerini hayatımızın her anına yayabilmeli, manevi iklimine uygun olarak daha çok yardımlaşma ve dayanışma içinde bulunmalı, gelenek, görenek ve bizi biz yapan değerlerimizi büyük bir özen ve hassasiyetle her daim yaşatabilmeliyiz. Kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği Ramazan’ın ruhuna ve maneviyatına uygun bir şekilde toplumun değişik kesimlerine dokunmalı, ulaşılmadık ihtiyaç sahibi, başı okşanmadık yetim ve öksüz bırakmamalı hasta ve yaşlılarımıza bu ay boyunca özel hürmet ve hassasiyet göstermeli, sofralarına misafir olup onları sofralarımızda misafir etmeliyiz. Bu mübarek ayda da her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeli ve dertleriyle hemhal olmaya özen göstermeliyiz.

‘Merhaba ey rahmet ayı Ramazan’ diyerek karşıladığımız bu müstesna günlerin milletçe tek yürek olup birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’ tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık ve mutluluk içinde nice Ramazanlara kavuşmak temennisiyle Başta siz Sivaslı Hemşerilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Belediye Başkan Vekili Fehmi Taştan Oldu

Belediye Başkan Vekili Fehmi Taştan Oldu

18-04-2024 - GÜNDEM

Sabriye Muhtar Göreve Başladı

Sabriye Muhtar Göreve Başladı

18-04-2024 - GÜNDEM

sanalbasin.com üyesidir