Sıcak Çermik İmar Planı Yeniden Revize Ediliyor

İlimizin önemli değerleri arasında yer alan Yıldızeli ilçesi Kalın köyü ile Mumcu Çiftliği köyü sınırları içerisinde bulunan Sıcak Çermik Termal Bölgesi’nin imar planı yeniden revize ediliyor.

YEREL - 06-10-2023 14:01

Sıcak Çermik İmar Planı Yeniden Revize Ediliyor

Sivas İl Özel İdaresi, Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesinin imar planlarının ihtiyaca cevap verememesinden ve uygulamalarda problemlerin ortaya çıkmasından dolayı sürdürülebilir, doğaya saygılı bir yaklaşımla mevcut yatırımlar ile günümüz turizm potansiyellerini yeniden değerlendirmek ve imar planlarını revize etmek amacıyla çalışmalarına başladı.

                Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş başkanlığında gerçekleştirilen Sivas İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının 4. Oturumunda Sıcak Çermik Kaplıca alanının mevcut imar planının incelenmesi ihtisas komisyonlarına gönderildi.

                İlgili gündem maddesi ile ilgili konuşan AK Parti Gurup Başkanvekili Abdulkadir Demirel,            “MTA Bölge Müdürümüz ile dün yaptığımız toplantıda müjde niteliği taşıyan bir haber aldık. Yıldızdağ yakınında Sıcak çermik potansiyeline hemen hemen %90 yakın su kaynağı bulunduğu ile alakalı şuanda elimizde net bir taze bilgi var. Buradan da şu sonuç çıkıyor, Yıldızdağ’ından başlayarak Şarkışla’da ki çermik havzasına varan yaklaşık 40 Km hat üzerinde MTA’nın yapmış olduğu çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı.

                Sıcak Çermik’teki imar çalışması alakalı olarak da Vali bey ile yaptığımız toplantı sonrasında kurumumuzun ilgili müdürleri ile bir araya gelelim dedik. Gelecek ay toplantılarımız olacak tüm ay boyunca, orada müdürlerimizle teknik personellerimizle, bu konuya vakıf olan iki tane jeoloji mühendisimizin olduğunu bunların da çalışmalar yaptığı bilgisine ulaştım, onları da bir araya getirerek neler yapabilirizin tartışmalarının yapılacağını daha uygun görüyorum” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ise, Sivas İl Genel Meclisi’nin sıcak çermik konusunu hassasiyetle, ciddiyetle ve çekinmeden neşter vurarak gündemine almıştır dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

18-03-2024 - YEREL

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

14-03-2024 - YEREL

sanalbasin.com üyesidir