Sivas 3. Kısım Arazi Toplulaştırma Projesi Gerçekleştirildi

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA,Sivas Şarkışla İlçesine bağlı bazı Mahallerde yürütülen toplulaştırma çalışmalarının proje çalışmaların tamamlandığını belirtti.

YEREL - 12-10-2023 12:19

Sivas 3. Kısım Arazi Toplulaştırma Projesi Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

Proje Çalışmaları Tamamlandı

Sivas Şarkışla İlçesine bağlı bazı Mahallerde yürütülen toplulaştırma çalışmalarının proje çalışmaların tamamlandığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Şarkışla İlçesi Kandemir, Kayalıyokuş, Gültekin Mahallerinde 33,110 dekar üzerinde yapılan arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme sonucunda 6813 olan toplam parsel sayısı 4052 parsele düşmüştür. Yüzde 41 toplulaştırma oranına ulaşıldığını” söyledi.

 

Şarkışla mahallerinde arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, 180 km tarla içi stabilize kaplamalı yol yapımı tamamlanmış, 90 km sınır düzeltmesi, drenaj kanalı temizliği ve yatak değişimi yapılmıştır. İhtiyaç duyulan yerlerde, yol geçişlerinde 150 adet koruge boru imalatı yapılmıştır.” diye konuştu.

 

Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesi ile birlikte tarımsal refah artmış olup, ürün deseni değişmiş ve tarımsal girdi maliyetleri düşmüştür. Şarkışla İlçesi mahallerinde yapılan bu çalışma, ilçesindeki diğer yerleşim birimlerine örnek teşkil etiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “İlçe de 26 birimde ve 246.763 dekar alanda uygulama, 48 birim ve 526.520 dekar alanda etüt-proje aşamasında arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri çalışmalarımız devam etmektedir. 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine dekar başına 33 Bin TL katkı sağlayacaktır.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

18-03-2024 - YEREL

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

14-03-2024 - YEREL

sanalbasin.com üyesidir