Sosyal yardımlar geri döndü! 1 yıl boyunca 5 bin TL’lik yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik maddi destek programlarını sürdürerek dar gelirli ailelere aylık 3 bin 571 TL ödeme yapma kararı aldı.

EKONOMİ - 31-12-2023 15:26

Sosyal yardımlar geri döndü! 1 yıl boyunca 5 bin TL’lik yardım!

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklamalara göre, bugüne kadar 164 bin aile, destek programlarından yararlanarak ekonomik açıdan rahatlamış durumda. Bu destekler, sadece maddi yardımlarla sınırlı kalmayıp aynı zamanda aile içi iletişim, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık gibi hizmetleri içeriyor.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelere sunulan desteklerin sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal ve danışmanlık hizmetlerini de içerdiğini vurgulayarak, ailelere daha geniş bir perspektifte destek olunduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde kurulması planlanan Aile ve Gençlik Bankası ile gençlerin evlilik süreçlerinin de maddi anlamda destekleneceğini açıkladı.

Maddi desteklerden faydalanmak isteyen dar gelirli aileler, başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Aralık ayı itibariyle ise dar gelirli ailelere toplamda 587 milyon TL Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığı bilgisi verildi.

Bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürütülen bu destek programlarıyla, sosyal devlet ilkesi doğrultusunda vatandaşların hayat şartlarını iyileştirmeye ve ekonomik güçlüklerle başa çıkmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

29-04-2024 - EKONOMİ

 “Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

“Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

29-04-2024 - EKONOMİ

sanalbasin.com üyesidir