Stadyum Yanı Üst Geçit Ve Bağlantı Yolu Hizmete Açıldı…

Erzincan Çevre Yolu’nu Stadyum yanından üst geçitle Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na, akabinde Buhara Caddesi’ne ulaştıracak Stadyum Yanı Üst Geçit ve Bağlantı Yolu projesi hizmete açıldı.

YEREL - 17-08-2023 11:53

Stadyum Yanı Üst Geçit Ve Bağlantı Yolu Hizmete Açıldı…

Şehirde yeni bağlantı yolları ile alternatif ulaşım aksı oluşturmayı hedefleyen Sivas Belediyesi, bu doğrultuda hayata geçirdiği projelerle ulaşımdaki konforu ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

 

Bu kapsamda Okullar Bölgesi ve Stadyum önünde yaşanan trafik yoğunluğunu en aza indirmek için çalışmalara başlayan Başkan Hilmi Bilgin idaresindeki belediye, Gültepe’de bulunan Sivasspor Caddesi üzerinde yeni bir üst geçit projesini hayata geçirdi.

 

Stadyum Yanı Üst Geçit ve Bağlantı Yolu; Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ve İl protokolünün katımıyla hizmete açıldı.

 

Açılış programında ilk olarak söz alan Başkan Bilgin, bu yılın söz verdikleri projelerin açılış yılı olacağını belirtti. Bilgin, “Göreve geldiğimiz andan itibaren şehrin sorunlarını ortak bir iradeyle çözmek için hızla yapım işlerine başladık. Allah'a şükürler olsun 4,5 yılın sonunda inşallah Stadyum Yanı Üst Geçit açılış programıyla birlikte ‘bu sene açılış senesi’ diyerek şehrimize kazandırdığımız projelerin birer birer açılışlarını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Hizmet anlayışımız eser siyaseti, hizmet siyaseti üzerine odaklanmış ve bunu yaparken de şehrin tüm dinamikleriyle görüşerek, şehrin ihtiyacı olan hizmetleri ve öncelikleri doğru belirleyerek hayata geçirelim dedik. Zorlu bir 4,5 sene geçti. Görev yılımızın ilk yılı tamamlanmadan önce tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle karşı karşıya kaldık. Bu yıl da 6 Şubat depremi hepimiz etkiledi. Ancak hizmet ve eser öncelikli siyaset anlayışımızla, zamanında planlamamız ve işe başlamamızla birlikte milletimize söz verdiğimiz hizmetlerin inşallah bu sene açılışını gerçekleştireceğiz ve milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

 

Hizmetleri projelendirirken şehrin önceliklerini esas aldıklarını ifade eden Başkan Bilgin, “Bunları belirli gruplar altında toplayarak birer birer hayata geçirdik. Bunlardan en önemli projelerimiz ulaşım projeleriydi ve bugün de onlardan bir tanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle şehrimizin merkezini doğu kısmına bağlayan eski tapu alanı dediğimiz yere İstiklal Alt Geçidi’ni yaptık ve hizmete açtık. O hizmetin açılışında bize katkı sağlayan İl Özel İdaremize, Valiliğimize çok çok teşekkür ediyoruz. Proje başlamadan dahi kendi hâlihazırda kullandıkları makine ikmalin yıkımına izin vererek alt geçidin yapımına katkı sağladılar. İnşallah yine o projenin devamı olan Abdulvahabi Gazi Caddesi'ni Numune Hastanesi'ne bağlayacak bağlantı yolunu da eski makina ikmal tesislerinin yıkılmasıyla birlikte hizmete açmış olacağız. Yine ulaşım projelerimizin içerisinde Necmettin Erbakan Bulvarı'nı, OSB'yi, Şeyhşamil Mahallesi'ni, Ahmet Turangazi Mahallesi'ni şehrin doğu kısmını batı kısmına bağlayacak Çayboyu Bağlantı Yolu çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Orhangazi Mahallesi'ne Âşık Veysel Bulvarı üzerinden OSB'ye bağlayacak yolumuzu da inşallah Ekim ayı içerisinde açmış olacağız. 4 Eylül Sanayi Sitesi'nin, Okullar Bölgesinin, Stadyumun, Bilim Teknoloji Üniversitesi’nin, AVM'nin ve Toptancılar Sitesi’nin olduğu ve ticari alanların barındırdığı bir bölgeydi. Bu bölgenin tek bir girişi vardı. Karayollarının yanındaki yolla birlikte bağlanabiliyordu ve doğal olarak da o bölgede bir büyük bir trafik sıkışıklığı vardı. Göreve geldiğimiz an kendi ekibimiz, Plan Proje Müdürlüğümüz yolun proje çalışmasını yaptılar. İhalesini yaptık ve yine kendi şirketimiz Özbelsan A.Ş'nin üstlendiği bu projeyi 25 milyon TL bedelle ihale ettik. Bu projenin güncel rakamları yaklaşık 110 milyon TL, bugün kazasız belasız bitirerek hizmete açmış oluyoruz” diye konuştu.

 

Yeni yollar açmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Bilgin, “Tabii bu yolun devamı da çok çok önemli. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nın devamında eski Pazar Pazarı’nı kaldırarak Buhara Caddesi'nde Yeşil Cami olarak bilinen alana bağladık. Devamında inşallah bu yolu Tuzlugöl Mahallesi'nden Fatih Mahallesi'ne kadar sürdüreceğiz. Nihayetinde adeta çevre yoluyla birlikte buradan Erzincan yolundan şehir içerisine aldığımız bu aksı Dört Mevsim Konutları’nın Arifan Külliyesi'nin yanından tekrar Erzincan yoluna bağlamış olacağız. Yolun medeniyet olduğuna inanıyoruz. Yolun şehrin geleceğini sıkıntıya sokmamak adına yeni bulvarların, yeni arterlerin açılamayan yerlerde de bugün yapmış olduğumuz gibi üst geçitlerin, alt geçitlerin kazandırılmasını önemsiyoruz. Bu noktada da ekibimizle birlikte inşallah çalışmalarımız aynı şekilde gidiyor. Biz hep şunu söyledik. Bu şehre hep birlikte hizmet edeceğiz dedik. Ben anlayışı yerine biz anlayışını esas alarak ortak aklı, istişareyi esas alarak, şehrin tüm dinamikleriyle birlikte bu şehre eser kazandırmaya gayret ettik. Bu şehre hizmet etme, temel amacımız ve temel gayemiz oldu. Her türlü hizmeti hak eden bir şehirde milletimizin duasını almak adına hem bu tip yolları, bulvarları yapacağız. Ama onun kadar önemli olan gönüllere giden köprüleri de asla ve asla ihmal etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Bilgin’in ardından konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu ise “Sivas’ımız çok önemli yatırımlar aldı. Tabii yerelde de AK Parti Belediyeciliği döneminde önemli yatırımlara, önemli hizmetlere kavuştu. Açılışını yapacağımız bu yol şehrin kuzeyiyle güneyini bağlayan önemli bir aks olacak. Şehrin kuzeyindeki özellikle resmi daireler, iş yerleri, Toptancılar Sitesi, 4 Eylül Sanayi Sitesi, hastanemiz, stadyumumuzun Kümbet Bölgesine bağlanmasında önemli bir işlev görecek. Bu yol yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Kümbet bölgesini şehirde iş yeri olarak kullanılan yerlere bağlayacak. Önemli bir hizmet görecek. İnşallah bundan sonra da Sayın Belediye Başkanımızın söylediği gibi birçok açılışı hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu yolun bize kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere tüm belediye personeline teşekkürlerimi sunuyorum, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler de “Bizim tarihi kadim medeniyetimizde iki tane mekân çok önemlidir insan hayatında. Bir tanesi yaşadığı evi, mekânı olarak oradaki huzuru, oradaki güveni, oradaki samimiyet ortamı, kişilerin psikolojisini ve hayatını çok etkiler. Bir de tarihi mekânlar olarak medeniyetimizde ikinci mekân yaşadığı mahalle, yaşadığı sokaklardır. Şimdi tabii Sivas'ımız büyüyor, gelişiyor. Aynı zamanda mekânsal planlamalar da sürekli değişiyor. Ben değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gültepe Mahallemizde özellikle maçların oynandığı saatler sonrasında veya iş çıkışında, 4 Eylül Sanayi Sitemiz ile beraber böyle bir bulvar, bulvarın ve üst geçidin olması müthiş bir imkân ve müthiş bir ihtiyacı da karşılıyor. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Hem ihaleyi gerçekleştiren Belediye Başkanlığımız hem de bu ihale sonrasında Özbelsan ve diğer müteahhit firmamıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah Sivas'ımızın bu manada diğer bölgelerinde de ihtiyaç duyulan bu tür bir bulvarı ve üst geçidi de inşallah başka imkânlarla seferber eder ve hayata geçirir” şeklinde konuştu.

 

Vali Vekili Şakir Öner Öztürk de emeği geçenlere teşekkür ederek, “Şehirler için, bulvarlar, yollar, caddeler hayati önem arz ediyor. Özellikle kent içi ulaşımda yeni akslar yaratmak hem gelişen şehir yapısında hem de son zamanda biliyorsunuz ülkemizin gelişmesiyle beraber araç sayılarında da çok büyük artışlar kaydediliyor her sene. Bu anlamda yeni yollara, büyük bulvarlara, büyük caddelere ihtiyaç oluyor. Sivas Belediyemiz de gün geçmiyor ki Sivas'ımızın ihtiyaç duyduğu bulvarlara, yollara, yenisini eklemesin. Bu anlamda son zamanda yapılan yeni yol bağlantıları, bulvar çalışmaları hakikaten şehir trafiğini rahatlatmak anlamında çok önemli görev ifa ediyor. Ben başta kıymetli belediye başkanımız Sayın Hilmi Bilgin'e ve tüm ekibine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’nın duası ve kurdele kesilmesi suretiyle projenin açılışı gerçekleştirildi. TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, makam aracına binerek yolda ilk sürüşü gerçekleştirdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

18-03-2024 - YEREL

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

14-03-2024 - YEREL

sanalbasin.com üyesidir