Yeni Hastane Binası Hızla Yükseliyor

Sivas son 22 yılın en büyük yatırımını YHT den sonra kampüs içine inşaa edilen Cumhuriyet üniversitesi Hastanesi’nin yeni binasının yapımıyla almış oldu.

SAĞLIK - 24-11-2023 16:15

Yeni Hastane Binası Hızla Yükseliyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 2017 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalar neticesinde yeni hastanenin yapımına ilişkin karar 15 Ocak 2018 yılında Resmî Gazete'de yayımlanmıştı.


2020 yılının mayıs ayı içerisinde ihale yapılmış, temmuz ayında da yüklenici firma ile imzalar atılmıştı.


Çalışmaların başlamasıyla birlikte Kardeşler Tepesi eteğine yapılan yeni hastane inşaatı hızla yükseldiği gözlendi.

Sivas son 22 yılın en büyük yatırımını YHT den sonra kampüs içine inşaa edilen Cumhuriyet üniversitesi Hastanesi’nin yeni binasının yapımıyla almış oldu.

Sivas için büyük bir şans olarak görebiliriz bu yatırımı. Rektör Prof Dr Alim Yıldız ve Başhekim Prof Dr Ömer Tamer Doğan ‘ın gayretli çalışmalarının ürünü diye düşünüyorum.

Siyasilerin de elbetteki katkıları olmuştur. Emeğe geçenlere teşekkür ederim.

Yaklaşık 1270 yataklı hastanenin bitirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi Rektör Yıldız.

Önümüzdeki yılın Eylül ayı gibi hizmete gireceğini belirten Yıldız, “ödeneklerin geç kalması nedeniyle Eylül ayına ertelendi. Bizim hedefimiz 2024 Nisan ayı gibiydi” dedi.

Sivaslılar olarak ilimize kazandırılan her türlü yatırımlara sahip çıkmalıyız. Peki sadece yatırımlara mı?

Yatırımların yapılması için gece gündüz çalışan Rektör Prof Dr Alim Yıldız ve Başhekim Prof Dr Ömer Tamer Doğan ve ekiplerine de sahip çıkmamız gerekmiyor mu?

Geliniz Türkiye de bir ilke imza atılmasının önünü hep birlikte açalım.

Başta siyasetçiler olmak üzere bütün Sivil Toplum Kuruluşları Rektör Prof Dr Alim Yıldız ‘ın 3. dönem Rektör olması için birleşelim.

Yapılması gereken nice yatırımların devamı için buna ihtiyaç olduğunu hatırlatmak isterim.

Cumhuriyet üniversitesi isminin sadece Sivas’ta olması gibi bir ilke imza atılması yolunda birlik ve beraberlik içinde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘dan talep edelim.

Rektör Prof Dr Alim Yıldız ‘ın 3. Dönem Rektörlük yapması halinde kazanan Sivas olur diyebilirim. Sivas olarak kaybedecek bir saniyemiz dahi olmadığının altını kalın çizgi ile çiziyorum.

Elbette ki, seveni veya sevmeyeni , isteyeni yada istemeyeni vardır Alim Hocanın. Sivaslılar olarak her türlü olumsuzluğu bir kenara bırakıp 50 yıl sonra hepsi Sivaslı olan idarecilerimize sahip çıkalım. 50 yıl sonra bunu başarmak bile büyük bir başarıdır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hastane randevuları için yeni kararlar

Hastane randevuları için yeni kararlar

19-04-2024 - SAĞLIK

“Varikosel, erkeklerde kısırlık riskini artırıyor”

“Varikosel, erkeklerde kısırlık riskini artırıyor”

15-04-2024 - SAĞLIK

sanalbasin.com üyesidir