Yılbaşı öncesi gıda denetimi sıklaştı

Yaklaşan yılbaşı öncesinde halkın yoğun olarak tükettiği yiyecek ve içecek guruplarında gıda denetimleri yoğunlaştırıldı.

SAĞLIK - 29-12-2023 16:20

Yılbaşı öncesi gıda denetimi sıklaştı

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,Yılbaşı öncesi  Gıda Kontrol Görevlileri tarafından tüketici sağlığının korunması,güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, satış, toplu tüketim yerleri, alkollü içecek servisi yapılan restoranlar ve otellerin mutfaklarına yönelik denetimlere hız verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yıl boyu rutin denetim talimatları çerçevesinde yapılan gıda denetimlerine yılbaşı öncesi denetimler de ilave edildi.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda kontrol görevlileri de 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde tüketimde artış gözlenen gıda maddelerinde kontrolü ve güvenirliliği sağlamak için denetimlerini sıklaştırdı. Başta alkollü ürün satış yerleri olmak üzere kuruyemiş, pasta, tatlı gibi unlu mamül üretim ve satış yerlerini denetleyen ekipler halkın sağlığı ile oynanmaması için gerekli uyarıları da yapıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hastane randevuları için yeni kararlar

Hastane randevuları için yeni kararlar

19-04-2024 - SAĞLIK

“Varikosel, erkeklerde kısırlık riskini artırıyor”

“Varikosel, erkeklerde kısırlık riskini artırıyor”

15-04-2024 - SAĞLIK

sanalbasin.com üyesidir