Yıldız Şelalesi Turizme Kazandırılacak

Sivas'ta eşsiz güzelliğiyle kendine hayran bırakan doğa harikası Yıldız Şelalesi'nin turizme kazandırılması için çalışmalar başlatılacak.

YEREL - 25-09-2023 15:10

Yıldız Şelalesi Turizme Kazandırılacak

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas'a 53 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Beldesi Değirmenaltı şelalesi olarak da bilinen Yıldız Şelalesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

Tabiat güzellikleriyle saklı cennet olarak nitelendirilen Yıldız Şelalesi'nin sit alanı olduğunu ifade eden Vali Şimşek, bölgenin Sivas - Yıldız Dağı güzergâhında yer aldığını ve ulaşımının çok kolay olduğunu belirtti.

100 dönümlük araziyi kaplayan şelalede; doğal kaya oluşumları, mağaralar ve orta çağdan kaldığı tahmin edilen höyük çevresinde kaya altı sığınakların olduğunu dile getiren Vali Şimşek, "Bu eşsiz tarihi ve doğa harikasını turizme kazandıracağız. Bu noktada projemiz hazır, yakın zamanda uygulama projesini hayata geçireceğiz." dedi.

Vali Yılmaz Şimşek'e Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürü Zafer Aslan ve Yıldız Belediyesi Başkanı Mustafa Öztürk de eşlik etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

18-03-2024 - YEREL

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

14-03-2024 - YEREL

sanalbasin.com üyesidir