Zamlı memur maaşları bugün ödenmeye başlanıyor!

Ocak ayı itibarıyla 15 milyon 600 bin emekli ve 4 milyon memur, zamlı maaşlarını almaya başladı.

EKONOMİ - 15-01-2024 14:55

Zamlı memur maaşları bugün ödenmeye başlanıyor!

Memurlara yapılan zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AYBÜ Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, bugün itibarıyla zamlı maaşların hesaplara yatırılacağını ve 1 ila 14 arasında maaş farkı alacak olanların bu ödemelerinin de muhtemelen ay sonuna kadar gerçekleşeceğini belirtti.

Zam oranının yüzde 49,25 olması, memurların maaşlarında önemli bir artışı beraberinde getirdi. Ayrıca, kamu görevlileri ocak ayı bordrolarında yeni bir ek kalemi de görecek. Zengin, daha önce 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin, yeni dönemde 7. dönem toplu sözleşmesine göre her ay ödeneceğini açıkladı. Geçmiş dönemde 3 ayda bir 1080 lira olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin, yeni dönemde ocak ayı itibarıyla aylık olarak 360 liradan 530 liraya yükseldiğini belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklileri 17 Ocak tarihinden itibaren, Bağ-Kur emeklileri ise 25 Ocak'tan itibaren zamlı aylıklarını almaya başlayacaklar. Zam oranları, emeklilerin maaşlarına olumlu bir etki yaparak, mali açıdan rahatlamalarını sağlayacak.

Bu güncellemeler, kamu görevlilerinin ve emeklilerin mali durumlarında olumlu bir değişiklik getirirken, yeni dönemdeki ek ödemeler de memnuniyetle karşılanmış durumda.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi

29-04-2024 - EKONOMİ

 “Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

“Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli”

29-04-2024 - EKONOMİ

sanalbasin.com üyesidir