Ziraat Odalarından Kangal Kaymakamına tepki

Kangal Ziraat Odası seçimlerine müdahale eden ve mahkeme kararlarına rağmen hukuk tanımaz tavırlarını sürdüren Kangal Kaymakamı Onur Aykaç’a ziraat odalarından tepki geldi.

YEREL - 17-08-2023 11:56

Ziraat Odalarından Kangal Kaymakamına tepki

Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, Ziraat Odalarının seçimlerinde kaymakamların denetleme yetkileri olduğuna dikkat çekerek, “Kimse kendini hukukun üstünde görmesin. Kaymakamlar seçimleri iptal edemez, seçilen delegelerin mazbatalarını vermiyorum diyemez. Kangal Kaymakamı bu gücü nereden alıyor. Kendisini Yüce Türk Adaletinden üstün mü görüyor” dedi.

Mahkemede Kangal Kaymakamlığını Haksız Buldu

Aralık ayında yapılan ve kaymakamlığın müdahaleleri sonucunda seçimleri bir türlü yapılamayan Kangal Ziraat Odası’nın yargıya başvurduğunu ifade eden Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, “Kangal Ziraat Odası haklı mücadelesini mahkemede de kazanmıştır. Kaymakamlığın tüm kararlarının haksız ve hukuksuz olduğu İdare Mahkemesi kararı ile de somutlaşmıştır. Ancak Kangal Kaymakamı kendisini hukukun üzerinde görmeye devam ediyor ve çiftçilerimizin haklarını savunan Kangal Ziraat Odasında delege olarak seçilen kişilerin mazbatalarını vermemek konusunda ısrar ediyor. Kaybettiği mahkemelerin ödemelerini dahi Sivas Valiliğinden talep eden Kaymakamlık milletin parasını yaptığı haksızlığa kurban ederken, yaptığı yanlışta da ısrarını sürdürmektedir. Ziraat Odalarının çiftçinin hakkının savunmasını kimse engelleyemez. Odalarımıza kimse baskı yapamaz. Seçilen delegelerimizi kimse iptal edemez. Eğer oda yönetimlerinde haksızlık, hukuksuzluk varsa bunun aranacağı yer mahkemelerdir. Kimse adalet dağıtıcılığına soyunmasın, kimse kendini hakim savcı zannederek Odalarımızı baskı altına almaya kalkışmasın” dedi.

Cumhurbaşkanımıza Konuyu İleteceğiz

Kangal ilçesinde seçime müdahale edilmesinin tüm Sivas’ı olumsuz etkilediğini belirten Başkan Azimet Topçu, “Kangal ilçemizde seçimler yapılamıyor. Nedeni de kaymakamlığın yanlışta ısrar etmesidir. Bu olay tüm şehri etkiliyor. İl Koordinasyonu, diğer ilçe odalarımızı olumsuz etkiliyor. Kaymakamlar bu seçimlerde kendilerinde müdahale etme yetkisi var zannediyor. Çiftçilerimizin derdi ile ilgilenmeyen kaymakam bey, tarlalar yandığında müdahale etmediği gibi Ziraat Odasının üyelerine de hizmet vermemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkın hizmetinde olun diye görevlendirdiği kaymakam, halkı ayrıştırmakta ve hizmeti adamına göre vermektedir. Bu konuyu ilgili bakanlıklarımıza ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğiz. Kimse eli nasırlı çiftçilerimizin üzerinde değildir” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, hikayesi ile duyanları duygulandırıyor

18-03-2024 - YEREL

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuşuyor

14-03-2024 - YEREL

sanalbasin.com üyesidir