YEREL
Giriş Tarihi : 17-11-2020 17:38   Güncelleme : 17-11-2020 17:47

NARKOTİK SOKAK OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

Sivas Emniyet Müdürlüğü olarak; Narkotik maddeler üzerinde sokak satıcılarına karşı çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. Yapılan Açıklamada Siz değerli anne ve babaların, ailelerin narkotik maddeler konusunda bilinçli olmalarını, çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalarını istiyoruz dendi.

NARKOTİK SOKAK OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR
  • İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 şahsa TCK 191. madde (Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) kapsamında işlem yapılmıştır. Şahıslardan 1’i hakkında (KTK 48/8) maddesi gereğince “Uyuşturucu Madde Etkisi Altında Araç Kullanmak” suçundan “6333 TL” idari para cezası uygulanmış olup şahsın ehliyetine 5 yıl süreyle el konulmuştur. Ayrıca şahıs “Trafiği Tehlikeye Düşürmek” suçundan adli işlemler için ilgili Polis Merkezi Amirliğine teslim edilmiştir.
  • 1 şahsın TCK 191. madde (Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçundan arandığı tespit edilmiş olup çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır.

Sivas Emniyet Müdürlüğü olarak; Narkotik maddeler üzerinde sokak satıcılarına karşı çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.

Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde faaliyet gösteren bir iş yerinde ve aynı iş yeri tarafından depo olarak kullanılan adreste sahte alkol yapımında kullanılan Etil Alkol, Yüzey Temizleyici ve Alkol Aroma Kitleri satışı yapıldığı bilgisinin alınması üzerine, bahse konu adreslerde arama gerçekleştirilmiş ve yapılan aramalarda;

 

  • 1620 litre Etil Alkol,
  • 156 adet Alkol Aroma Kiti,

 ele geçirilmiştir.

 

Olayla ilgili 1 şahıs Türk Ceza Kanunun 186. Maddesi “Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları satmak, tedarik etmek, bulundurmak” kapsamında yakalanarak gözaltına alınmıştır dendi.

AdminAdmin

Admin