SİYASET
Giriş Tarihi : 24-04-2023 17:56   Güncelleme : 24-04-2023 18:35

Sivas’ın kalkınması için tarım ve sanayi de güçlü olması gerekir

Milli Yol Partisi Sivas Milletvekili adayları Jeoloji Mühendisi ve iş insanı Zeki Haral, Eğitimci Hüsnü Kiraz ve Ömer Ünal seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sivas’ın kalkınması için tarım ve sanayi de güçlü olması gerekir

Şehri karış karış gezen Zeki Haral ve milletvekili adayları, ülke ve Sivas gündemine dair bilgilendirme yaparak destek ve dua istiyor. 
Sivas özelinde açıklamalarda bulunan milletvekili adayı Zeki Haral, “Sivas’ın kalkınması için tarım ve sanayi de güçlü olması gerekiyor.

Bu anlamda Ulaş bölgesinde TİGEM’in aktif olarak tohum, damızlık hayvan gibi konularda çiftçilerimize öncülük etmesi gerekiyor. Ayrıca ilçelerde OSB’lerin teşvik kapsamına alınarak şehirle entegre olmasıyla sağlanmalıdır.  Burada öncelikli hedefleri belirlemeliyiz. Turizm, tarım, hayvancılık, sanayi, eğitim bu alanlardan hangisi daha önemliyse, onu öncelikli hedef haline getirmeliyiz. İlçelerimiz ile şehir merkezini entegre etmezsek her yıl 2 milyonu geçen nüfus hareketliliğinden yani, sıla turizminden merkez payını alamaz. İnsanlar ilçesine, köyüne merkeze uğramadan geçip gidiyor. Bir ilçenin diğerinden haberi yok. Tarihi, kültürel ve ticari bağlar kurmamız gerekiyor. Sivas’ın tamamı cazibe merkezi kapsamına alınmalı. Şarkışla ve Gemerek OSB bu kapsama alınırsa, Kayseri’den yatırımcılar bölgemize gelir. İlçelerimiz kalkınır ve şehir merkezimize yansır” dedi.
SİVAS GÖÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR
Sivas’ın göç vermeye devam ettiğini belirten Zeki Haral, “Sivas’ın nüfusu 2002 yılında 655 bin, Türkiye nufüsu 65 milyondu. Türkiye nüfusu 2023 yılında yüzde 30 artmış ve 85 milyon oldu. Bu manada Sivas’ta da artış yüzde 30 olmalıydı. Yani nüfusumuz 850 bin civarında olmalıydı. Ama bakıyorsunuz nüfusumuz 850 binin altında. Sivas’ta göçü durduramazsak kalkınmayı sağlayamayız” diye konuştu.

AdminAdmin

Admin