‘’Başkan Bilgin Amatör Sporun Babası Olmuştur’’

Yüceyurtspor Kulübünden Başkan Hilmi Bilgine Teşekkür, As Başkan Turhan Akbaş ‘’Başkan Bilgin Amatör Sporun Babası Olmuştur’’dedi.

SPOR - 27-11-2023 16:40

 ‘’Başkan Bilgin Amatör Sporun Babası Olmuştur’’

Haber : İsmail DURSUN

        SİVAS-   Yerel Amatör Spor faaliyetlerinin Temsilcilerinden biri olan Mahalli kulüplerden Yüce yurt spor kulübü Gaziantep Şahinbey ilçesinde yapılan Büyükler Halk oyunları düzenlemesiz dalında Türkiye 3.sü olarak şehre dönmüştü.

Yüce yurt spor kulübü büyükler düzenlemesiz kategorisinde daha önceki yıllarda katıldığı yarışmalarda birkaç kez Türkiye birinciliği ikinciliği ile adından söz ettiren bir kulüp haline gelmiştir.

        Döviz kurunun sürekli yükseldiği günümüzde ekonomik imkânsızlıklara rağmen bu tür başarıları elde eden Yüce yurt spor yönetimi ve sporcuların öz verileri ile buralara geldiklerini belirten yöneticiler bize her konuda kapısını açarak elimiz kolumuz olan Belediye başkanımızın çok büyük katkıları olduğunu belirttiler.

     Bu konu ile sorularımızı yanıt kayan Yüce yurt sporun emektarı ilerlemiş yaşına rağmen eski duayenlerimiz den namı değer (Sivas’ın Tulun abisi) Nimetullah Turhan Akbaş şunları söyledi ‘’ İsmail hocam sizlerde buralara bizim gibi büyük emekleri katkıları olan bir spor adamısınız, Türkiye’miz çok zengin bir kültür geçmişine sahip bir Ülkedir. Her yöremizin kendine has yemek Giyim, düğün, matem, sevinç, eğlence güldürü alışkanlıkları başka başka olsada bu adet ve alışkanlıklar her zaman Toplumun birleştirici ve Ulusun birlik ve beraberliğini pekiştiren önemli unsurlardır.

        Bu cümlelerden hareketle her yöremizin de kendine has halk oyunlarının olduğu bir gerçektir. Bu kültür zenginliğimiz Ulus olarak birlik olmamızın bir çimentosodur.En tabiki  bu oyunların içeriğinde bir anlam yatar(Kahramanlık,Sevinç,neşe,hüzün,ayrılık,güldürü, ve yiğitlik dile getrilir).

Bu kültürün yaşaması, unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması, ilelebet devam etmesi için Kültür ve Turizm bakanlığımız yetkili ve sorumludur. Buradan hareketle bakanlığımız her yıl bu konuda

     Yarışmalar düzenleyerek bu kültürümüzün devam etmesi ve gelişmesi için çalışmalar yapmaktadır. Bu şampiyona öncesi de kulübümüz ön elemelerden geçerek bir başarı elde etmiştir diyen Akbaş şöyle devam etti’’ Finallere kalan kulübümüz Gaziantep Şahin bey ilçesinde yapılan yarışmalarda ise Türkiye üçüncüsü olarak ilimizi gururlandırmıştır.

    Burada meselenin özüne can alıcı noktasına gelecek olursak, ekibin anılan yere gitmesi için mazot, araç kirası davul zurna vs  ücret gibi sorunlar karşımıza çıkınca   bir mahalli gençlik spor kulübü olarak hiçbir gelirimiz olmadığı için şehrimizin valisi ve belediye başkanı ile bazı kurum ve kuruluşlarımızı n kapısını çalmak zorunda kaldık. Biliyorsunuz Amatör spora hizmet etmek bir tutku ve gönül işidir kutsal bir görev anlamındadır.

           Her zaman amatör ve profesyonel takımlarımızın yanında olan amatör sporun vazgeçilmezi başkanımız Hilmi Bilgin beye her gittiğimizde bize kollarını açarak bu konuda da bize yardımcı olarak buradaki olanaklarımızı karşılayarak gerekli ilgiyi gösterdiği için kendisine ve ekibine başkan yardımcılarına birim müdürlerine Yüce yurt spor kulübümüz adına sonsuz saygı sevgi ve minnettarlığımızı sunarız.

      Burada bir parantez açmak istiyorum geçtiğimiz dönemlerde de bize maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen Valimiz Yılmaz Şimşek ve eski Belediye ve oda başkanlarımıza da teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.

Ne yazık ki Sivas’ımızın kültürünün tanıtılmasında iş adamlarımız, meslek odalarımızın bazıları Ticarete Sanayi odamız devasa marketlerimize yaptığımız başvurularda bize gereken ilgiyi göstermediler.

     Bu toprağın mutfağında acıda kederde sevinçte hep birlikte beraber oluyorsak bazı konularda da toplumsal duyarlılığımızı gösterirsek başarılarımızın ortak paydası oluruz. Önemli olan şehrin tanıtımında bu gibi sanatsal, sporsal, kültürel, aktivitelere gerekli aksiyon sağlayan kişi ve kurumlara yardımcı olurlarsa daha katılımcı ve çoğulcu bir şeklide Cumhuriyet şehri olan Sivas’ımızı temsil etmeye devam etmiş oluruz diyerek tüm yerel yöneticilerimize spor adamlarına emekleri için teşekkür ederim’ ’dedi.

    Bizde gazetemiz yazım ailesi olarak Yüce yurt spor kulübümüzü tebrik eder nice başarılar dilleriz

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
GÜÇYETMEZ 'DEN BÜYÜK BAŞARI:

GÜÇYETMEZ 'DEN BÜYÜK BAŞARI:

21-04-2024 - SPOR

EMS Yapı Sivasspor 1-0 Vavacars Fatih Karagümrük

EMS Yapı Sivasspor 1-0 Vavacars Fatih Karagümrük

03-04-2024 - SPOR

sanalbasin.com üyesidir