Canlı bomba kendini patlattı

İçişleri Bakanlığı’na terör eylemi… Canlı bomba kendini patlattı

SAVAŞ - 01-10-2023 12:49

Canlı bomba kendini patlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını bildirdi.

Patlama anı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili haberlere erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildiğini açıkladı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde Kızılay çevresinde bir patlama sesi duyuldu. Saldırının terör eylemi olduğu ortaya çıktı.

ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

“Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir.”

Yerlikaya, bir sonraki açıklamasında “İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

PATLAMA ANI KAMERADA

Patlamanın ardından Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan vatandaşların kaçıştığı görüldü. Ayrıca canlı bombanın kendini patlattıktan sonra diğer teröristin polislerle çatıştığı anlara ait sesler, cep telefonu görüntülerine yansıdı.

 

 ERİŞİM ENGELİ VE YAYIN YASAĞI GELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptığı açıklamada, “Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcı Vekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye’nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “1 Ekim 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir.” bilgisi verildi.

SİYASİLERDEN İLK MESAJLAR

Söz konusu terör saldırısına ilişkin X hesabından bir paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kızılay’da hain teröristlerin düzenlediği patlamada yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımız ve Sayın Ali Yerlikaya başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası siyasi partiler ve liderlerden gelen bazı mesajlar şöyle:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.  Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ankara’da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz.

CHP: Ankara’da güvenlik güçlerimize karşı gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, can kaybı olmamasına şükrediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör her nereden her kimden gelirse gelsin tüm ülke olarak birlikte hareket edilmesi gereken bir insanlık suçudur. Geçmiş olsun Türkiye’m.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın…

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SİVAS'IN GELECEĞİ İÇİN ACİL ÇÖZÜM GEREKİYOR!

SİVAS'IN GELECEĞİ İÇİN ACİL ÇÖZÜM GEREKİYOR!

02-05-2024 - SAVAŞ

Muharrem Kızılkaya, Tolga Akalın lehine çekildi

Muharrem Kızılkaya, Tolga Akalın lehine çekildi

26-04-2024 - SAVAŞ

sanalbasin.com üyesidir