Sivas Belediyesi ve Eğitimde Diriliş Derneğinden Bakan Yusuf Tekin’e Anlamlı Ziyaret

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ile Eğitimde Diriliş Derneği Başkanı Fahrettin Yılmaz, bir grup öğrenci, öğretmen ve dernek üyesiyle birlikte Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

EĞİTİM - 13-12-2023 23:30

Sivas Belediyesi ve Eğitimde Diriliş Derneğinden Bakan Yusuf Tekin’e Anlamlı Ziyaret

Ziyarette Tekin’e Sivas Belediyesinin Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimde Diriliş Derneği ile birlikte gençlere yönelik yürüttüğü projeler hakkında bilgiler verildi. Ziyarette ayrıca Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı Hedef Okuyan Nesil projesi ve yeni yılda Sivas Belediyesi himayesinde Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek olan Diriliş Nesli Endülüs Yolunda okuma projesi hakkında bilgiler verildi, görüş alışverişinde bulunuldu. 

Ziyarette Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerle tek tek sohbet etti, onlara hangi kitapları okuduklarını sordu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 sonuçlarının tüm dünyadaki öğrencilerin okuma becerileri alanında düşük performans sergilediğini gösterdiğine dikkat çeken Tekin, bunun sebebinin öğrencilerin daha çok dijital ortamda vakit geçirmeleri ve burada daha çok sembollerle iletişim kurmaları olduğunu vurguladı. 

Okumanın ve kendini ifade etme becerilerinin her düzeydeki iletişimde çok önemli olduğunu kaydeden Tekin, hayatta başarılı olmanın yolunun çok okumaktan geçtiğini, bu anlamda Sivas Belediyesinin ve Başkan Hilmi Bilgin’in okumaya ve eğitime her daim destek veren ülkemizdeki önemli belediyelerden birisi olduğu ifade etti.  

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"

03-05-2024 - EĞİTİM

ZARA İLÇE MİLLİ EĞİTİME YENİ MÜDÜR ATANDI

ZARA İLÇE MİLLİ EĞİTİME YENİ MÜDÜR ATANDI

02-05-2024 - EĞİTİM

sanalbasin.com üyesidir