Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için: Kızarmış dondurma tarifi

Sıcak ve soğuğun uyumu olan kızartılmış dondurma tarifi ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakmaya ne dersiniz? İşte sizler için geleneksel tadın yeni yüzü kızarmış dondurma tarifi adım adım detaylarda…

Yemek Tarifleri - 26-07-2023 10:15

Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için: Kızarmış dondurma tarifi

Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma çoğu insanın ilk defa duyduğu dondurma çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlar Kızarmış Dondurma nasıl yapılır? Kızarmış Dondurma tarifi nasıldır? şeklinde araştırmalar yaparak bu tarifin nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte en lezzetli Kızarmış Dondurma  tarifi...

 

Kızarmış Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 380 gram dondurma
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 kase cornflakes
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

 

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

 

Kızarmış Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Maraş dondurmamızı tezgaha alıp 6 eşit parçaya bölelim. Özellikle sert bir dondurma tercih ediyorum, kızartma işlemi için kesme maraş dondurması kullanmanız daha uygun olacaktır.

2.     Tezgaha streç filmimizden bir parça keselim. Streç film sayesinde dondurmalarımızı kolayca yuvarlayıp top şeklini verebileceğiz.

3.     Kestiğimiz dondurma parçalarından birini streçe yerleştirip üstünü sarıp elimizle bastırıp yuvarlayarak top şeklini verelim.

4.     Tüm dondurma parçalarını aynı şekilde streç filmimize sarıp şekillendirmeye devam edelim.

5.     Dondurmalarımızın üstünü kaplamadan önce şeklinin bozulmaması için 1 saat kadar dondurucuda dinlendirelim.

6.     Dondurmamızın kaplaması için çift kilitli poşetimizi alalım. İçerisine 1 kase kadar kahvaltılık mısır gevreğini dökelim. Çift kilidini kapatalım ve bir merdane yardımı ile gevrekleri ezelim. Gevrekleri un gibi ezmiyoruz biraz taneli olacak şekilde bırakıyoruz.

7.     Ezdiğimiz gevreklerimizi tabağımıza alalım üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştıralım.

8.     Buzdolabından çıkardığımız dondurmalarımızı streç filminden çıkarıp her yerini yumurta akına bulayalım. Ardından tüm yüzeyini mısır gevreği ile kaplayalım.

9.     Sonra dondurmamızı tekrar streç filmin içerisine koyup etrafını sarıp sıkıca kapatalım.

10.  Tüm dondurmalarımızı aynı şekilde önce yumurta akına daha sonra tarçınlı mısır gevreğine bulayalım.

11.  Streç film ile sarıp kapattığımız dondurmaların üzerinin daha kalın bir katman olması için 1 kat daha kaplayacağım. Son kaplama işlemi öncesinde dondurmaları yine 1 saat dondurucuda dinlenmeye bırakalım.

12.  Dinlendirdiğimiz dondurmalarımızın son katmanı için yine önce yumurta akına daha sonra ise tarçınlı mısır gevreğine bulayarak yüzeyini tamamen kaplayalım.

13.  Dondurma tamamen gevreğin içinde kalmalı üzerinde açık bir yer bırakırsanız dondurmanız yağa temas ettiğinde hemen eriyecektir.

14.  Kapladığımız dondurmalarımızı fermuarlı poşetimize dizelim ve kızartmadan önce en az 1-2 saat daha dondurucuda dinlenmeye bırakalım.

15.  Dinlenen dondurmaları kızdırdığımız yağın içerisine bırakalım çevirerek 1-2 dakikada hemen rengi dönünce alalım. Kızgın yağ olduğu için üzeri hemen kızaracaktır içindeki dondurmanın erimemesi için bu aşamada hızlı olmaya dikkat edelim

16.  Kızaran dondurmaları çikolata sosu yada mevsim meyveleri ile sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

17.  Önceden hazırlayıp fermuarlı poşetle saklayarak misafiriniz geldiğinde 1-2 dk içinde hemen ikram edebilirsiniz.

Not; Dondurmaların etrafına iki kat kaplama yapıldı (yumurta akı + cornflakes) ve her kaplamadan sonra dondurucuda bekletildi

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dsi, Sultan Şehir Sivas’a Devasa Eserler Kazandırdı

Dsi, Sultan Şehir Sivas’a Devasa Eserler Kazandırdı

18-01-2024 - Yemek Tarifleri

Pratik Kağıt Kebabı Tarifi: Sebzeli ve Soslu Lezzet!

Pratik Kağıt Kebabı Tarifi: Sebzeli ve Soslu Lezzet!

14-08-2023 - Yemek Tarifleri

sanalbasin.com üyesidir