GÜNDEM
Giriş Tarihi : 16-07-2022 10:30   Güncelleme : 16-07-2022 10:30

Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım...

Valimiz Sn. Dr. Yılmaz Şimşek, "Gün; yeniden kenetlenme, kardeşliğimizi ve istikbalimizi daha da güçlendirme günüdür..."

Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programları kapsamında, gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşımız, Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde buluştu.
Ellerinde Türk bayrakları ile program alanını dolduran vatandaşlar, coşku dolu tezahüratlarda bulunup, renkli görüntülere sahne oldu.
Program, ilk olarak saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.
Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci'nin açış konuşmasını yaptığı programda, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, MHP Milletvekilimiz Ahmet Özyürek, Ak Parti Milletvekilimiz Semiha Ekinci ve Ak Parti Milletvekilimiz M. Habib Soluk'da programda söz aldı.
Valimiz Sn. Dr. Yılmaz Şimşek, programda yaptığı konuşmasında 15 Temmuz akşamı milletin ve devletin karanlık bir gece yaşadığını belirterek;
"Milletimiz sonsuza kadar unutulmayacak, torunlarımıza miras olarak gururla bırakacağımız bir demokrasi destanını yazmıştır." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Sancak Koşusu, ilimizde de gerçekleştirildi.
Sancağı, Avrupa Şampiyonu Bedensel Engelli Milli Atletimiz Nur Ahmet Akal, Valimiz Sn. Dr. Yılmaz Şimşek’e takdim etti.
Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları dinlendi.
Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği kahramanlık türkülerine ise vatandaşlarımız, coşkulu bir şekilde eşlik etti.
FETÖ Terör Örgütünün hain darbe girişiminin demokrasi zaferiyle sonuçlandığı tarih olan 15 Temmuz 2016'nın, 6. yıl dönümü etkinlikleri 00.13'de verilen salâlar ile sona erdi.
Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım...
AdminAdmin

Admin