GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-09-2023 12:22   Güncelleme : 20-09-2023 12:36

Sivas, Sportif Başarı ve Spor Organizasyonlarında Altın Çağ’ını Yaşıyor

Sivas’ta yapılan devasa yatırımlar ile tesis, altyapı ve spor eğitiminde devrim gerçekleştirildi. Yapılan yatırımlar ile birçok branşta son yıllarda önemli başarılar elde edilirken diğer yandan şehrimizde başarıyla gerçekleştirilen birçok ulusal ve uluslararası organizasyon ile adeta spor turizminin Altın Çağ’ı yaşanıyor.

Sivas, Sportif Başarı ve Spor Organizasyonlarında Altın Çağ’ını Yaşıyor

Sivas, uzun yıllar güreşte ki başarılarıyla adından söz ettirirken , son yıllarda spor altyapısına yapılan yatırımlar , antrenör ve sportif ekipman ihtiyaçlarının tamamlanması sayesinde  , Sivas’ta Judo, Halter, Wushu , Kick Boks, Atletizm, Bisiklet ve birçok farklı branşta peş peşe şampiyonlar çıkıyor.

Bunun neticesinde de Sivas’ta neredeyse gün geçmiyor ki sporda bir başarı haberi ile karşılaşmayalım. Birçok branşta her gün bir başarıyla mutlu oluyoruz. Buradaki büyük mucizenin müsebbibi ise sporda sessiz sedasız gerçekleştirilen devrim.

Gençlik ve sporda sadece Sivas Merkez değil, birçok ilçemiz de milyonlarca liralık tesisleşme yatırımlarından aslan payını aldı ve alıyor.

Bunlara birkaç örnek verecek olursak, Zara ve Altınyayla Futbol sahaları, Zara Gençlik Merkezi hizmete girerken, Suşehri Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gölova Spor Salonu, Şarkışla Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi, İmranlı Futbol Sahası, Doğanşar Güreş Sahası, 4 Eylül Spor Vadisi Buz Curling Salonu tamamlanma aşamasında.

Yapılan yatırımlarla spor salonu olmayan ilçe neredeyse kalmadığı gibi futbol sahası olmayan ilçede yok denecek kadar azaldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde hedef; Gençlik ve spor tesisi olmayan ilçe kalmaması.

SİVAS’TA SPOR TURİZMİ, EKONOMİDE BACASIZ SANAYİ

Spor altyapısında ciddi bir tesisleşme sağlanan Sivas’ta, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Valilik, Belediye ve paydaş kurumların katkısı ile yüzlerce ve binlerce sporcunun yer aldığı, antrenör, hakem gibi çarpanların olduğu birçok ulusal ve uluslararası organizasyona da başarı ile imza atıyor.

Sessiz sedasız gerçekleştirilen tesis altyapısı sayesinde Sivas, sadece sportif başarıda değil Spor Turizminde de Altın Çağı’nı yaşıyor.

Tabi başarı ile gerçekleştirilen bu organizasyonların Sivas’a verilmesinde Asrın Güreşçisi ünvanlı Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı hemşerimiz Hamza Yerlikaya’nın katkısı da oldukça büyük.

Sportif organizasyonlar ile Sivas’a gelenler; şehrimize ciddi ekonomik katkılar sağlarken, aynı zamanda ilimizin zengin kültürel mirasının tanıtılmasına büyük katkılar sağlıyor. Sivas’ın tanıtımı ve bilinirliği her geçen gün daha çok artıyor ve spor turizmi ekonomide bacasız sanayi olarak ön plana çıkıyor.

AdminAdmin

Admin