Kokoreç Sivas’ta Boncuk Ustada Yenir

Usta Gazeteci Muharrem Değirmen'in Kaleminden; Sivas’ta tesadüfen denk geldiğimiz Boncuk Mehmet Usta’nın Kokoreci hem lezzet hem fiyat olarak muhteşemdi” diyerek teşekkürlerini sundu. 

MAGAZİN - 05-04-2023 14:51

Kokoreç Sivas’ta Boncuk Ustada Yenir

Usta Gazeteci Muharrem Değirmen'in Kaleminden;  Kokoreç güzeldir, lezzetlidir ama bir zorunluluğu vardır, iyisini bulmak gerekir. Onun da birinci şartı, süt kuzusundan yapılması ve taze olmasıdır…

İçinde bulunduğumuz nisan ayında süt kuzusundan kokoreç bulma şansı daha yüksek, eğer bulabiliyorsanız, aradaki lezzet farkını muhakkak hissedecek, “daha önce yediklerim neymiş ki?!” diye kendinize soracaksınız…
Kokoreç deyip geçmemek gerek. Çünkü püf noktaları kuzu ile sınırlı değil. Daha birçok ritüeli, ince ayrıntısı vardır. Sivas’ta yaptığımız gezi sırasında işite böyle ince ayrıntıya sahip Kokoreç Ustası Mehmet Alıcı namı diğer Boncuk Usta ile karşılaştık. Sivas merkez Atatürk Caddesi Şehit Gazeteci İsmail Güneş Bulvarı başında yer alan OPET İstasyonu girişinde Kokoreç tezgahı bulunan Boncuk Mehmet Usta, her kendi mandırasında her şeyini kendi elleri ile yaptığı yarım ekmek Kokoreci 30 TL’den muhteşem bir lezzetle sunuyor.
KENDİ BEĞENMEDİĞİMDEN KAZANDIĞIM PARAYI ÇOCUKLARIMA YEDİRMEM
Kokorecin Ustası Boncuk Mehmet, her sabah kendi mandırasına giderek kendi ellerinle hazırlayarak müşterilerine sunduğunu ifade ederek; “Kendi beğenmediğimden kazandığım parayı çocuklarıma yedirmem. Günlük hazırlayıp her akşam müşterilerime sunuyorum. Biz helal ekmeğin peşindeyiz. En iyi hizmeti sunup, en iyisini yaparak evlatlarımı kazandığım ekmek parasını götürüyorum” dedi. 
KAZIM DEMİREL: “BÖYLE LEZZETLİSİNİ YEMEDİK”
Ailece tam bir Kokoreç sevdalısı olduklarını belirten Kazım Demirel; “En son kızımla Gemlik’te Kokoreç yedik. Fiyatı hayli bir yüksek ve kalite yok derece idi. Sivas’ta tesadüfen denk geldiğimiz Boncuk Mehmet Usta’nın Kokoreci hem lezzet hem fiyat olarak muhteşemdi” diyerek teşekkürlerini sundu. 
KOKORECİN ADRESİ BONCUK MEHMET USTA
Çok sevilen, lezzetli bir sakatattır kokoreç. Odun ateşinde, ağır ağır pişeni makbuldür. Ama öyle her yerde yenmez. İyisini bulmak, ustasının elinden yemek gerekir. Kuzu etinden, tam kıvamında pişirilmiş bir kokoreç mutluluğun kapısını aralar…
Çikolatanın mutluluk verdiğini biliyorduk. Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu da şair söylemişti zaten. Peki kokoreç ile mutluluk arasında ne gibi bir bağlantı olabilir acaba? Kokorecin mutluluk hormonunu artırdığını da herkes kabul etmiş durumda. “Lezzetli bir kokorecin sırrı odun ateşinde… döne döne, yavaş yavaş pişmeli, tam kıvamında olmalı.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Elçin Afacan hamamda poz verdi! Bir yılda 28 kilo nasıl verdi?

Elçin Afacan hamamda poz verdi! Bir yılda 28 kilo nasıl verdi?

27-06-2023 - MAGAZİN

KoroBİZ, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser verdi

KoroBİZ, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser verdi

07-06-2023 - MAGAZİN

sanalbasin.com üyesidir