"Sivas’ı Keşfet, Sivas’ı Hisset"

Başkan Bakar, “Bu sene Ramazan Bayramının da Turizm Haftasına denk gelmesiyle birlikte tatiliniz için rotanız Sivas olsun. Hem mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, hem de Dünya Turizm Haftası Kutlu Olsun diyorum.” dedi.

MAGAZİN - 18-04-2023 17:11

Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, 15 Nisan ile 22 Nisan arası kutlanan “Dünya Turizm Haftası” ile ilgili bir mesaj yayımladı

Başkan Bakar, Sivas’ın turizm alanında merkez olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, tarihin altın şehri Sivas olduğunu söyleyerek, “Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında, Cumhuriyetin ilan edildiği Atatürk Kongre müzesinden tutunda, Selçuklu ve Osmanlıya dair gezilecek, görülecek tarihi eserleri ve turistik yerleri ile herkesi Sivas’a davet etti.

“ŞEHİRLER TURİZM İLE GELİŞİR”

Başkan Bakar, yaptığı açıklamada, “Turizm bir şehrin kalbidir. Yaşayan hareket eden ve insanları içine çeken bir şehir olmak için Sivas olarak bizlere ve şehir yaşayanlara pek çok görev düşmekte. Çünkü Turizm; ulusal ve uluslararası düzeyde yatırımların ve iş dünyasının da gelişmesi yönünde önemli rol oynamaktadır. Turizm ile gelişen şehirler, turizm sayesinde gelir elde ettiği gibi istihdam alanları, sosyal ve kültürel hayatı, toplumun önemli bir şekilde gelişmesine de katkı sunarak toplumsal ve insancıl fonksiyonları bir araya getirmenin de önemli bir parçasıdır. Burada bizlere düşen görev ise yaşadığımız şehir olan Sivas’a turizm alanında katkılar sunmaktır. Şehir tarihiyle, doğasıyla birbirinden güzel kültürel yapısıyla dünyanın merkezi olma konumunda. O yüzden şehrimizdeki eserleri en iyi şekilde tanıtmak, anlatmak ve her bir bireyin Sivas’a günün birinde yolunun düşmesini sağlamak için hepimize büyük görevler düşmektedir.” şeklinde ifade etti.

“ŞEHRİMİZDEKİ HER BİR AYRINTIYA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİR”

Turizmin ruhunu ilk önce kendi bedenimize, enerjimizi ise şehrimize gelen insanlara sunarak, mekanların, eşyaların, işletmelerin, doğanın, iklimin yani şehrimizde birçok şeyin turizm ruhuyla yaşamasını sağlamamalıyız diyen Başkan Bakar, “Çünkü Turizmde şehre gelen bir kişinin ilk izlenimi çok önemlidir. Sunulan hizmetten tutunda, bir taksi şoförünün aracının kapısını açarak hoş geldiniz demesine varana kadar her bir ayrıntıya dikkat etmek gerekir. Yine Turizm dünyada barışın sağlanmasında da önemli bir araç olarak görülmektedir. O yüzden Sivas’ı elimizdeki gezilecek, görülecek tarihi ve turistik yerleri ile hep daha iyiye taşımak adına çalışmalar yaparak, Sivas’ı turizm alanında bir merkez yapma yolunda daha çok turist ağırlamak yönünde şehri ileri taşımamız gerekmektedir.” ifadesine yer verdi.

“SİVAS KEŞFEDİLMEYE HAZIR”

Başkan Bakar, son olarak Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetin ilan edildiği, Anadolu’nun en kadim şehri olan Sivas, Tarihi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, eşsiz lezzetleri, içten ve samimi sohbetleri ile keşfedilmeye hazır. Siz değerli gezginler, tarih ve doğa tutkunları, sizlerde Sivas’ı keşfetmek ve hissetmek adına yola çıkarak, Anadolu'nun göz bebeği ve parlayan yıldızı olan Sivas'ta mutlaka bir mola vererek, bu güzel memleketi baştan sona gezmelisiniz. Bu sene Ramazan Bayramının da Turizm Haftasına denk gelmesiyle birlikte tatiliniz için rotanız Sivas olsun diyor, hem mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, hem de Dünya Turizm Haftası Kutlu Olsun diyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Elçin Afacan hamamda poz verdi! Bir yılda 28 kilo nasıl verdi?

Elçin Afacan hamamda poz verdi! Bir yılda 28 kilo nasıl verdi?

27-06-2023 - MAGAZİN

KoroBİZ, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser verdi

KoroBİZ, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser verdi

07-06-2023 - MAGAZİN

sanalbasin.com üyesidir