9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’nde Sivas’ta Farkındalık Etkinliği
Etkinlikte, sağlıklı bir yaşam için atılan her adımın büyük önem taşıdığı vurgulanırken, sigara kullanımının azaltılması ve toplum genelinde bilinç düzeyinin artırılması hedefleniyor.
Sivas’ta 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ile Yeşilay Sivas Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.
Bir alışveriş merkezi içerisinde kurulan bilgilendirme standında, vatandaşlara tütün ve tütün ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki zararları hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Etkinlik kapsamında, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar için uzman hekimler tarafından birebir değerlendirme yapılarak sigara bırakma tedavisine yönelik destek sağlanıyor.
Etkinlikte, sağlıklı bir yaşam için atılan her adımın büyük önem taşıdığı vurgulanırken, sigara kullanımının azaltılması ve toplum genelinde bilinç düzeyinin artırılması hedefleniyor.
Yetkililer, bu tür çalışmaların yıl boyunca devam edeceğini belirterek, sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşları destek almaya davet etti.