Ali Babacan Hakkında Kamuoyuna Açıklama
DEVA Partisi Sivas İl Başkanlığı, son günlerde Genel Başkan Ali Babacan hakkında kamuoyunda yer alan iddialar ve yanlış yorumlar üzerine bir açıklama yayımladı.
                                                
                                                Yapılan açıklamada, Babacan’ın AK Parti’ye döneceği ya da ekonominin başına geçeceği yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulandı.
“Babacan’ın AK Parti’ye dönüşü söz konusu değildir”
Açıklamada, Ali Babacan’ın AK Parti’den ayrılış nedenlerinin; adaletsizlik, hukuksuzluk, liyakatsizlik ve yolsuzluklarla mücadelede irade eksikliği olduğu hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:
“Bu sorunlar giderilmeden geri dönüş mümkün değildir. Sayın Babacan’ın da ifade ettiği gibi; AK Parti’nin kuruluş ilkeleri bugün de desteklediğimiz ilkelerdir, ancak partinin bu ilkelerden uzaklaştığı ortadadır.”
“Siyasette diyalog iş birliği anlamına gelmez”
DEVA Partisi, Babacan’ın son açıklamalarının bazı kesimlerce yanlış yorumlandığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sayın Babacan siyasette diyaloğun önemini vurgulamıştır, ancak bu iş birliği anlamına gelmez. DEVA Partisi olarak hiçbir siyasi partiye karşı kategorik bir tutumumuz yoktur, fakat ilkelerimizden asla taviz vermeyiz.”
“Ekonominin başına geçeceği iddiası asılsızdır”
Açıklamada ayrıca Babacan’ın yeniden ekonominin başına geçeceği yönündeki söylentiler de yalanlandı:
“Bu iddialar tamamen asılsızdır. Sayın Babacan, ‘Bize görev biçenler yine çoğaldı’ diyerek bu söylentileri net biçimde yalanlamıştır. DEVA Partisi olarak biz sadece bir göreve değil, ülkenin tamamının yönetimine talibiz.”
“Babacan AK Parti’den kendi isteğiyle ayrıldı”
DEVA Partisi, Babacan’ın 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, tamamen kendi kararıyla AK Parti’den istifa ettiğini, partiden ihraç edilmediğini belirtti. Açıklamada ayrıca Erdoğan’ın, o dönemde Babacan’ı farklı görevlerle kalmaya ikna etmeye çalıştığı ancak Babacan’ın ilke ve değerlerinden taviz vermediği ifade edildi.
“DEVA Partisi ilkelerinden ödün vermeyecek”
Son olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“DEVA Partisi, Türkiye’nin yeniden adaletin, ehliyetin, liyakatin ve şeffaflığın hâkim olduğu bir yönetime kavuşması için kararlılıkla çalışmaya devam edecektir.”
- Sivas Haber
 - DEVA Partisi
 - Ali Babacan
 - DEVA Partisi Sivas İl Başkanlığı
 - Babacan AK Parti
 - Babacan ekonominin başına geçecek mi
 - DEVA Partisi açıklama
 - Ali Babacan açıklaması