Yemek Tarifleri
Giriş Tarihi : 13-07-2023 10:35

Çocuklarınız için evde kolayca yapabileceğiniz süt burger tarifi

Evde süt burger yapmanın püf noktalarıyla çocuklarınızı mutlu edecek, eğlenceli bir lezzet deneyimi yaşayın. İşte süt burger için gerekli malzeme ve tarif detaylarda…

Çocuklarınız için evde kolayca yapabileceğiniz süt burger tarifi

Evde Pratik Süt Burger nasıl yapılır

Süt Burger çocuklar için en güzel atıştırmalıklardandır. Gerek tadı gerek sağlı oluşu annelerin çocukları için bu tarifi sıklıkla uygulamasının nedenlerindendir. Peki Süt Burger nasıl yapılır? Süt Burger tarifi nasıldır? Evde Süt Burger yapımına ilişkin detaylar haberimizde...

 

Evde Pratik Süt Burger tarifi

Evde kendi imkanlarınızla Süt Burger yapmak mümkün. Pratik Süt Burger tarifi bir çok insanın en çok merak ettiği lezzetlerden biridir. Peki Evde Pratik Süt Burger nasıl yapılır? Evde Pratik Süt Burger tarifi nasıldır? İşte Evde Pratik Süt Burger tarifine ilişkin detaylar...

 

Evde Pratik Süt Burger

Evde Pratik Süt Burger Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

 

Kreması için:

  • 100ml sıvı krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal

 

Evde Pratik Süt Burger Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak süt burgerimizin kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına kremamızı ve kremşantimizi alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından limon suyumuz ile balımızı da ilave edelim ve bal güzelce karışana kadar çırpmaya devam edelim. Ben bu aşamada bal kullandım ancak siz dilerseniz kullanmayabilirsiniz.
  3. Hazır olan kremamızı buzdolabına kaldırarak yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Bizde bu sırada pankeklerimizi hazırlayalım.
  4. Pankek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım. Şeker eriyip karışım beyazlaşana kadar çırpalım.
  5. Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve unumuzun yarısını ilave edelim. Malzemelerimiz güzelce karışana kadar çırpmaya devam edelim. Yavaş yavaş kalan unu da ekleyelim. Ben unu kontrollü eklemeyi tercih ediyorum. Siz de ununuzu hamurunuzun kıvamına göre azar azar ekleyebilirsiniz.
  6. Yapışmaz tavamızı ısıtalım ve hazırladığımız pankek hamurumuzdan 1’er yemek kaşığı dökerek pişmeye bırakalım. Pankek hamurunuzun kıvamı ne çok koyu ne de çok akışkan olmamalı. Akışkan olursa harç fazla yayılır ve pankekleriniz puf puf olmaz.
  7. Üzeri göz göz olan pankeklerimizi çevirelim ve diğer taraflarını da pişirelim. Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi uygun bir tabağa alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim.
  8. Dinlendirdiğimiz kremamızı sıkma torbamızın içerisine alalım, pankeklerimizin bir kısmını tabağa dizelim ve üzerine sıkma torbası ile kremamızdan daire şeklinde sıkalım.
  9. Pasta sıvama aparatı ya da bıçak yardımı ile kremamızı yaylım, ardından başka bir pankek ile üzerini kapatarak elimizle hafifçe bastıralım. Kremamız bitene kadar bu işleme devam edelim. Biz bu ölçülerle 17 adet süt burger elde ettik.

10. Ev yapımı enfes süt burgerlerimiz servise hazır.

Afiyet olsun.

AdminAdmin

Admin