Doç. Dr. Emre Hastaoğlu’na Uluslararası Araştırma Bursu

Doç. Dr. Hastaoğlu, bu süre zarfında İspanya Ulusal Araştırma Konseyi’ne (CSIC) bağlı Gıda Bilimi, Teknolojisi ve Beslenme Enstitüsü'nde (ICTAN) görev yapacak.

25 Haz 2025 - 13:02 YAYINLANMA
Doç. Dr. Emre Hastaoğlu’na Uluslararası Araştırma Bursu

Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği (COST) Aksiyonu kapsamında verilen kısa süreli misafir araştırmacı bursunu kazanarak İspanya’da bilimsel çalışmalarına başladı.

COST Aksiyonu çerçevesinde verilen 2 aylık Kısa Süreli Bilimsel Araştırma (STSM) bursunu almaya hak kazanan Doç. Dr. Hastaoğlu, bu süre zarfında İspanya Ulusal Araştırma Konseyi’ne (CSIC) bağlı Gıda Bilimi, Teknolojisi ve Beslenme Enstitüsü'nde (ICTAN) görev yapacak.

Araştırmasında, yulaf üretiminden arta kalan malzemelerin değerlendirilerek fermente içecek geliştirilmesi hedefleniyor. Bu çalışmanın, gıda israfının azaltılması ve sürdürülebilir gıda üretimi gibi alanlara katkı sağlaması bekleniyor.

Proje çıktılarının, Doç. Dr. Hastaoğlu’nun üyesi olduğu COST Aksiyonu Yönetimi tarafından uluslararası düzeyde yapılacak toplantılarda sunulması planlanıyor. Böylece hem çalışmanın görünürlüğü artırılacak hem de farklı ülkelerden bilim insanlarıyla iş birliği imkanları genişletilecek.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: