Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir.
Milli Yol Partisi Sivas İl Başkanı Zeki Haral yaptığı açıklamada, “Bu mesele bir siyasi mesele değil, memleket meselesidir!” dedi.

Milli Yol Partisi Sivas İl Başkanı Zeki Haral yaptığı açıklamada, Milli Yol Partisi olarak bu ‘sözde ’Terörsüz Türkiye süreci’ne karşı Sivas’ta bir imza kampanyası başlattığımız, “Bölücülerle Anayasa Yapılmaz!” konulu İmza Kampanyamızın sonunda vatandaşlarımızın sürece bakışını basınımızla paylaşmak istedik.
DEM Parti ve “İmralı’daki bebek katili” olarak tanımladığımız Abdullah Öcalan ile yürütülen anayasa hazırlıklarının, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapısına yönelik açık bir tehdittir.
İmza kampanyamız Sivaslı Hemşerilerimiz nezdinde büyük ilgi görmüş ve süreçle ilgili çekince ve tepkilerini bizzat tarafımıza iletmişlerdir.
İmza Kampanyamız süresince de gördük ki, söz konusu vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, geçmİşten bugüne kadar bölücü terörle mücadelede verdiğimiz şehit ve gazilerimizin hakkı ve hukuku olduğunda, Sivaslı hemşerilerimiz de bu konuda bizimle aynı düşüncelere sahip…
Sivaslılar ‘Bebek Katili’nin serbest bırakılmasını ve teröristlere af getirilmesini kesinlikle istemiyor.
2. PKK’nın silah bıraktığına inanmıyor.
Bu sürecin Türkiye’yi bölmeye götüreceği endişesi oldukça hakim. Bu endişeler, sadece sürece karşı olan değil, tüm siyasi partilerin seçmenlerinde mevcut.
Anayasanın ilk dört maddesi, eğitim dili, “Türk Milleti” tanımının değiştirildiğinde bölünme sürecinin hızlanacağını ifade ediyor.
6. Türkiye Büyük Millet Meclisinde oluşturulan komisyon çalışmalarının neden gizli olduğunu, Türk Milletinden neyi sakladıklarını sorguluyor.
Anayasa değişikliği sürecinin son dönemde Cumhur İttifakı'na dahil olan DEM Parti’nin ve PKK’nın talepleri doğrultusunda şekillendirilmeye çalışılmaktadır. “Bölücülerle Anayasa yapılmaz!”, Süreçle alakalı, Milli Yol Partisi olarak, Ocakları’nın görüşleriyle birebir örtüşmekteyiz. Bu konuda temel ilkelerimiz;
- Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir.
- Türkiye Cumhuriyeti üniter yapıda bir millî devlettir.
- Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.
- Eğitim dili Türkçedir.
Ana dili Türkçe olmayan yurttaşların dillerini serbestçe kullanabilir, ancak zorunlu eğitimin resmi dil olan Türkçe ‘dir.
Kamu görevlerinde liyakat esas alınmalı, etnik ya da mezhebi köken ayrımı yapılmamalıdır.
Türkiye’nin demokratik, üniter hukuk devleti yapısına aykırı her girişim, vatanın bütünlüğüne zarar verir.
Terörsüz bir Türkiye hedefi, terör örgütleriyle pazarlık yapılmaksızın, güvenliğin tam olarak sağlanmasıyla mümkündür.
“İlk Dört Madde, 14. ve 66. Maddeler Kırmızı Çizgimizdir”
Anayasa’nın ilk dört maddesi ile 14. ve 66. maddelerine aykırı hiçbir değişikliği asla kabul edilemez, bu maddeler Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturmaktadır. Anayasa üzerinden yapılmak istenen düzenlemeler, devletin milli ve üniter yapısına zarar verme riski taşımaktadır.
Milli Yol Partisi olarak bu süreci yakından takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz zira “Bu mesele bir siyasi mesele değil, memleket meselesidir!”dedi.