GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-05-2021 14:22   Güncelleme : 17-05-2021 14:22

ESNAFIMIZ ARTIK BU YÜKÜ KALDIRAMIYOR

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal , kademeli normalleşme sürecine geçildiğini belirterek, bu süreçte yine esnaf ve sanatkarların mağdur edildiğini ve faturanın esnafı kesildiğini söyledi.

ESNAFIMIZ ARTIK BU YÜKÜ KALDIRAMIYOR

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal , kademeli normalleşme sürecine geçildiğini belirterek, bu süreçte yine esnaf ve sanatkarların mağdur edildiğini ve faturanın esnafı kesildiğini söyledi.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de virüs salgını deneniyle esnaf ve sanatkarların genelge ile dükkanlarını kapattığını, bu sürece fedakarlık yaparak destek verdiğini ifade eden Sivas Esob Başkanı Beşir Köksal, “ Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü başlayım 17 Mayıs tarihine kadar devam eden tam kapanmada esnaflarımız gerekli hassasiyeti göstererek dükkanlarını kapatmıştır. Ancak, açıklanan genelge ile kademeli normalleşme sürecine geçilmiştir. Bu normalleşme sürecince farklı sektörlerden çok sayıda esnafımızın dükkanlarının kapalı olması esnafımızı hayal kırıklığına uğratmıştır. Yaklaşık 15 aydır uygulanmakta olan tam ve kontrollü kapanmaya uyan, gerekli şartları yerine getiren esnaf ve sanatkarlarımız, açıklanan genelge ile yine mağdur edilmiştir. Farklı sektörlerden çok sayıda esnafımız ve yanında çalışanlar yine zor durumda bırakılmıştır. Ramazan ayını buruk geçiren esnaf ve sanatkarlarımız normalleşme sürecinin açıklanması ile birlikte yine hayal kırıklığına uğramıştır.

Genelge ile bazı sektörlerdeki esnaf ve sanatkarlarımız işyerlerini açmıştır. Ancak; kahvehane, internet kafe, oyun salonları, hamam, halı saha, internet kafe, , sauna, birahane, nargile salonları, , sineme salonları, elektronik oyun salonları , yüzme havuzu, spor salonları, eğlence yerleri bu süreçte açılmamıştır.

Okulların kapalı olması , okul kantini işletmecileri , öğrenci taşıyan servisçi ve toplu taşıma yapan halk otobüsü işletmecilerimizi de mağdur etmiştir. Esnaf ve Sanatkarlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Esnaflarımız, dükkan kirası, vergi, sigorta ve diğer giderlerini karşılayamamaktadır” dedi.

FATURA ESNAFA ÇIKARILMAMALIDIR

Artık esnafların dükkanlarını biran önce açarak işyerlerinin başına geçmesi gerektiğini , dayanacak güçlerinin kalmadığını vurgulayan Sivas Esob Başkanı Köksal, esnafın artık bu yükü kaldıracak durumda olmadığını , esnafın kapanmaya değil, açılmaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Esnafların işyerlerinin kapalı olması nedeniyle ayakta kalma mücadelesi verdiğini, kredi çekerek borçlarını ödemeye çalıştığını kaydeden Köksal, biriken borçların ödenmesi ve ayakta kalabilmesi için biran önce çalışma şekil ve şartların belirlenerek kapalı olan işletmelerin de açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

ESNAFLARIMIZA DESTEK ŞART

Tam kapanma öncesi ve sonrasında esnafın çok mağdur olduğunu hatırlatan Sesob Başkanı Köksal, esnafın giderlerini karşılayamadığı için dükkan kapattığını, mağdur olduğunu söyleyerek kira ve gelir kaybının devam etmesini, esnafa cansuyu kredisi verilmesini, elektrik, doğalgaz, su, doğalgaz giderlerinin devletimizce karşılanmasını , kredi ve kredi kartı borçlarının ertelenmesini , faizsiz krediler verilmesini talep etti.

 

AdminAdmin

Admin