“Hukuk Uygulansın, Devletin Bekâsı Zedelenmesin”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Mustafa Destici’den DEM Parti’ye Sert Tepki: “Hukuk Uygulansın, Devletin Bekâsı Zedelenmesin”,

07 Şub 2026 - 11:40 YAYINLANMA
“Hukuk Uygulansın, Devletin Bekâsı Zedelenmesin”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK terör örgütüyle mücadelede güvenlik politikalarının zirveye ulaştığı bir dönemde DEM Parti’nin kullandığı söylemlere sert tepki gösterdi. Destici, terör örgütünün eylem yapamaz hale geldiği süreçte, PKK uzantısı olduğunu savunduğu çevrelerin yeniden tehdit diline sarıldığını ifade etti.

Yazılı bir açıklama yapan Destici, geçmişte terör karşısında tek kelime edemeyen DEM Parti yöneticilerinin, bugün “çözüm süreci” atmosferinden cesaret alarak devleti ve milleti hedef alan küstah açıklamalar yaptığını belirtti.

“Zihniyet Değişmedi”

Destici, DEM Parti’li Tuncer Bakırhan’ın geçmişte sarf ettiği, “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak” sözlerini hatırlatarak, bugün dile getirilen “Anayasadan Türklük çıkarılmalı” yönündeki açıklamanın bu zihniyetin değişmediğinin açık göstergesi olduğunu vurguladı.

“Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Siyasetiyle Parçalanamaz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kimlik siyasetiyle parçalanacak bir yapı olmadığını ifade eden Destici, modern ulus devletlerde vatandaşlık tanımının kurucu irade ve millet esas alınarak yapıldığını kaydetti. Destici açıklamasında,
“Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin kanıyla, emeğiyle ve onur mücadelesiyle kurulmuş egemen bir devlettir” ifadelerine yer verdi.

“Teröre Sıfır Tolerans Tartışmasızdır”

Avrupa ülkelerinde dahi terör örgütlerinin siyasi uzantısı gibi hareket eden, ayrılıkçı ve bölücü söylemleri normalleştiren yapılara siyaset yapma izni verilmediğini belirten Destici, “Teröre sıfır tolerans” ilkesinin evrensel bir hukuk kuralı olduğunun altını çizdi.

“Anayasa Açık: Bölücülük Yapan Partiler Kapatılır”

Anayasa’nın açık hükümlerine dikkat çeken BBP Lideri Destici, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı faaliyet yürüten partilerin kapatılmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu belirtti. Terörü kınamayan, ayrılıkçılığı ve bölücülüğü siyaset dili haline getiren yapıların siyasette tutulmasının demokrasiyle bağdaşmadığını söyledi.

“Hukuk Devletin Temeli, Bekâ Milletin Geleceğidir”

Açıklamasını net bir çağrıyla tamamlayan Mustafa Destici,
Hukuk; devletin temeli, bekâ; milletin geleceğidir. Hukuk uygulansın, devletin bekâsı zedelenmesin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: