“İşçinin Özgür İradesine Saygı Gösterilmeli”
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Yeni Yetki: Güçlü Sendika Öz Büro-İş Sahada

Cumhuriyet Üniversitesi’nde yürütülen sendikal çalışmalar kapsamında, Öz Büro-İş Sendikası önemli bir başarıya imza attı. Sivas Şube Başkanı Hayati Hakan Han’ın verdiği bilgiye göre, toplu iş sözleşmesi sürecinin bir sonraki aşamasında yetkinin alınması halinde işçilerin haklarını korumaya yönelik tüm işlemler hızlı ve etkin bir şekilde yürütülecek.
Yeni sendika değişikliğinin, Cumhuriyet Üniversitesi emekçileri için oldukça önemli bir gelişme olacağını belirten Başkan Han, “Yeni dönemde çalışanların hak ve taleplerini daha güçlü ve kararlı bir şekilde savunacağız,” dedi.
“İşçinin Özgür İradesine Saygı Gösterilmeli”
Başkan Han açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Baskıyla, tehditle, şantajla yetki alınabileceğini zannedenler, işçinin özgür iradesine çarpacaklar. Yetki süreci boyunca malum sendikanın sergilediği tavır ve yürütülen süreç, sendikal rekabetin ne kadar uzağında olduklarını ortaya koymuştur. Zannediyorlar ki kurdukları kirli ilişkiler işe yarayacak, söyledikleri yalanlar ortaya çıkmayacak. Ama sonuç ortada: İşçi kendi hür iradesiyle sendikasını seçecektir.”
“İşçiye Mütevazılıkla Hizmet Edeceğiz”
Başkan Han, sendikanın vizyonunu da şu sözlerle ifade etti:
“Bu teşkilat işçiye mütevazılıkla hizmet edecek. Üyelerimizin tamamı için planladığımız Güçlü Kart uygulamamızı da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Öz Büro-İş Sendikası olarak, 2025 yılı yetki tespit sürecinde Cumhuriyet Üniversitesi’nde önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyoruz. Türkiye genelinde sadece Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanacak bu sendikal değişim, sürecin en dikkat çekici gelişmelerinden biri olacaktır.”
“Genç ve Sahaya Dayalı Bir Anlayış Geliyor”
Başkan Han sözlerine şöyle devam etti:
“Bu değişim, uzun süredir aynı sendikanın hâkimiyetinde olan yapının yerini, daha genç ve sahaya dayalı bir anlayışa bırakacaktır. Yılmadan, yorulmadan üyelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin derdiyle dertlenecek, çözüm üretmek adına ilgili tüm mercilerin kapısını aşındıracağız.”
“Milletin Sendikası Olmaya Devam Edeceğiz”
“Öz Büro-İş Sendikası’nın tek bir amacı vardır: Milletin sendikası olmak, milletin değerlerinin sendikası olmak. Bu misyona bağlı kalarak, yılmadan ve yorulmadan ekibimizle birlikte işçimize hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Bu başarıda emeği geçen tüm gönül dostlarımıza ve sahada çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”