Kız Kardeşini Koruyan Genç, Sokak Çetesi Üyeleri Tarafından Katledildi

BBP Genel Başkanı Destici’den Hakan Çakır Cinayetine Sert Tepki: “Tahliyesiz Müebbet ve İdam Hukuk Sistemine Girmeli”

15 Ağu 2025 - 13:10 YAYINLANMA
Kız Kardeşini Koruyan Genç, Sokak Çetesi Üyeleri Tarafından Katledildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’da kız kardeşini taciz eden 14 ve 17 yaşındaki iki saldırgana karşı koyarken, dükkanında defalarca bıçaklanarak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Hakan Çakır’ın öldürülmesine sert tepki gösterdi.

Destici, yaşanan olayı “sokak çetelerinin” ve “suçun yaşı olmaz” gerçeğinin en acı örneklerinden biri olarak nitelendirdi. “15-17 yaşındaki eli kanlı katillerin ‘suça sürüklenen çocuk’ adı altında korunmasını toplum vicdanı asla kabul etmeyecektir” diyen Destici, bu yaşta birinin masum bir genci katledecek kadar canice hareket ediyorsa cezasının da yetişkinlerle aynı olması gerektiğini vurguladı.

“Güney Amerika Benzeri Çeteleşme Tehlikesi”
Destici, sokak çetelerinin belirgin giyim tarzı, davranış biçimleri ve sosyal medyayı korku uyandırmak için kullanmalarıyla dikkat çektiğini belirterek, yeterli mücadele verilmediği takdirde Türkiye’de Güney Amerika’dakine benzer bir çeteleşme sürecinin başlayabileceği uyarısında bulundu.

Emniyet güçlerinin kararlı mücadelesi sonucu bu tür suçlarda azalma olsa da, köklü çözüm için hukuk sisteminde ağırlaştırılmış ve caydırıcı cezaların yer alması gerektiğini dile getiren Destici, “Bu tip vahşi suçlar için olayın işleniş şekli dikkate alınarak tahliyesiz müebbet ve idam cezaları hukuk sistemimize girmelidir. Bunların dışındaki cezalar mağduru ve toplumu değil, suçluyu korumaktadır” dedi.

Destici, sözlerini Bakara Suresi’nin 178-179. ayetindeki şu ifadelerle tamamladı:

“Kısasta sizin için hayat vardır, ey akıl sahipleri, umulur ki sakınırsınız.”

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: