EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-03-2021 11:29   Güncelleme : 12-03-2021 11:29

KIZILAY’IN 5 KATLI BİNASI SİVAS BELEDİYESİ TARAFINDAN KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK…

Sivas Belediyesi gençlere yönelik projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Kızılay şubesine ait Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bina Sivas Belediyesi ve Kızılay arasında yapılan protokol ile kiralanarak kütüphaneye dönüştürülecek.

KIZILAY’IN 5 KATLI BİNASI SİVAS BELEDİYESİ TARAFINDAN KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK…

Sivas Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı binada yapılacak çalışma ile gençlerin vakit geçirebileceği, kitap okuyabileceği, sosyal kültürel etkinlik yapabileceği bir bina haline getirilecek.

 

Sivas Belediyesi Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar'ın katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi.

 

Tören öncesi açıklamada bulunan Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar; “Sayın Başkanımız Hilmi Bilgin’e her zaman Kızılay'ın yanında olması bizim istek ve arzularımızı yerine getirilmesi noktasında öncülük ettiği için hem şahsım hem Kızılay adına çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’in çok güzel Sivas için öngördüğü bir proje var. Ben sayın başkanımıza emeği geçenlere teşekkür ediyorum inşallah hayırlı hizmetlerle o alanı belediyemiz Sivas'ımıza kazandıracak ve gençlerimiz için hemşehrilerimiz için iyi bir kazanım olacağına inanıyorum. Amaç Sivas'a hizmet etmek amaç Sivas'ın gelişimine büyümesine katkı sağlamak bu noktada ortak akıl ve istişareye önem veren bir belediye başkanımız var ortak payda Sivas olunca Kızılay'ımızda bu noktada gerekli destekleri verdi şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Ardından söz alan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Kızılay’a ait binayı kiralayarak Sivas’ın kültürüne, gençliğine hizmet edecek projeyi Sivas’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün protokolünü imzalayarak hizmete alacağımız binada güzel bir mefruşat çalışması yaparak gençlerimize hizmet edecek şehrin merkezinde 5 katlı bir kütüphane, kültür merkezi veya ihtiyaca binaen farklı fonksiyonlar yükleyerek şehrimize hizmet edecek bir eseri kazandırmış olacağız.” dedi.

 

Şehirdeki veya ülkedeki değerleri verimli olarak kullanma için yoğun gayret sarf ettiklerini ifade eden Başkan Bilgin, “Kızılay'ımızın şehrin en güzel yerinde olan binasını biz kamu yönetiminin rantabl kullanma ilkesi gereği belediyemizce Sivas’a değer katacak bir projeyi hazırlayarak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Asıl olan, bina yapmak yeni binalar kazandırmak değil mevcut Kızılay binamızı en güzel şekilde değerlendirip gençlerimizin hizmetine sunmaktır. Ortak akıl istişareyle bu şehre değer katacak insana dokunacak insan merkezli projelerimizi hayata geçireceğiz.” dedi.

 

AdminAdmin

Admin