Milli Mücadele Yolunda Sivas Kongresi
MİLLİ KALKINMA PARTİSİ GENEL BAŞKAN DURMUŞ ALAGÖZ’ÜN SİVAS KONGRESİ’NİN 106. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

İçinde bulunduğumuz haftanın 4. gününde, Sivas Kongresi’nin 106. yıl dönümü kutlanacaktır. Biz de parti olarak bu anlamlı günde Sivas’ta yerimizi alacak ve etkinliklere katılacağız. Bu vesileyle şimdiden Sivas Valiliği’ne ve Sivas Belediyesi’ne şükranlarımı sunuyorum.
Değerli partili arkadaşlarım; milli mücadelenin fikrî ve fiilî ilk adımlarının atıldığı kongrelerin en bilineni Erzurum ve Sivas Kongreleri olsa da, ilki 5 Kasım 1918 olmak üzere 8 Ekim 1920’ye kadar Anadolu’nun dört bir yanında toplam 31 kongre düzenlenmiştir. Bu kongrelerde gerçek vatanseverler, bağımsızlığımıza kastedenlere, manda ve himaye anlayışına ve Türk milleti aleyhine gelişen her duruma karşı çıkılması gerektiği hususunda birleşmişlerdir.
Bugün ülkemiz, fizikî bir kuşatma altında olmasa da; sosyal, ekonomik, kültürel ve ahlakî anlamda derin bir çöküşle karşı karşıya bulunmaktadır. Bu nedenle, tekrar bir ekonomik bağımsızlık mücadelesi vermek, ciddi üretim hamleleriyle ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkarmak, eğitimden sanata, sanattan spora her alanda yenilenmenin öncüsü olmak en büyük görevimizdir.
Kongreler tarihi, küçük örgütlenmelerin ne kadar büyük ve faydalı sonuçlar doğurabileceğini bizlere göstermektedir. Biz de parti olarak memleketin her ilinde, ilçesinde, hatta en küçük köyünde bile teşkilatlarımızı kurarak emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz.
Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.