“Şahidimiz toprak, imzamız fidan, sevdamız yeşil vatan.”
Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, “Türkiye Yüzyılına Nefes” kampanyası çerçevesinde düzenlenen ana program, Sivas-Ankara karayolu üzerindeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirildi.
Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, “Türkiye Yüzyılına Nefes” kampanyası çerçevesinde düzenlenen ana program, Sivas-Ankara karayolu üzerindeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirildi.
Bu kapsamda, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, şehit yakınları ve kahraman gazilerle birlikte programa katılarak, Sivas kütüğüne kayıtlı 478 aziz şehidimiz adına fidan dikimi gerçekleştirdi. 🌳🇹🇷
Dernek Başkanı Fatih Deveci açıklamasında,
> “Her bir fidan, bu vatan uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak, onların fedakârlıklarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla toprakla buluşturulmuştur.
Yeşeren her fidan, bu aziz topraklarda yaşayan herkesin şehitlerimize olan vefa borcunun bir nişanesidir.
Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Fatih Deveci ayrıca, vatan toprağını emanet bilen herkesin bu tür çalışmalara sahip çıkması gerektiğini belirterek,
> “Yeşil vatanımıza nefes olan bu anlamlı organizasyonda emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Sivas Valiliğimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.