KULÜPLER ARASI U18 GENÇLER FUTBOL LİĞİ SONA ERDİ
YOL SPORU 1-2 YENEN SİVAS GÜCÜ BELEDİYE SPOR İL BİRİNCİSİ OLDU.
DEMİRSPOR GİBİ KÖKLÜ TARİHİ GEÇMİŞİ OLAN BİR KULÜBÜN SAHAYA ÇIKMAMASINA SPOR ADAMLARI’’UTANÇ VERİCİ ‘’ DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİLER.
SİVAS-2025-2026 futbol sezonunda Kulüpler arası U18 Futbol İl birinciliği cumartesi ve pazar günü yapılan müsabakalarla sona erdi.
Sivas 4 Eylül spor vadisi 1 ve 2 nolu sahalarda oynanan karşılaşmaların birinci ayağında cumartesi günü 3.lük 4.lük müsabakası Şarkışla Belediye spor ile Sivas Demirspor takımı arasında oynanması gerekirken aynı saatte hakemler ve Şarkışla Belediye spor takımı sahaya çıkıp Demirspor kulübünün sahaya çıkmaması tribündeki taraftarlar ve spor adamları arasında’ ’Sivas Demir spor geçmişi tarihi başarılarla dolu köklü bir kurum takımı olmasına rağmen sahaya çıkmamasına’’ utanç verici bir hareket diyerek tepkiyle karşılandığı görüldü.
Bu sonuçla 3-0 Şarkışla belediye spor müsabakayı 3-0 hükmen galip sayılarak. Sezonu il 3.sü olarak tamamlamış oldu. Yapılan kupa töreninde konuşan ASKF Başkan vekili ve Futbol il spor temsilcisi Doğan Özçelik’’ Şarkışla Belediye sporu tebrik ederek yeni sezonda başarılar dilerim’ ’dedi
Daha sonra Şarkışla Belediye sporun 3.lük kupasını il hakem kurulu üyesi Bora Öz tarafından verilerek başarılar dilemiştir.
TRİBÜNLERDE OLAGAN ÜSTÜ BİR İZLEYİİCİ KİTLESİ VARDI,
Kulüpler arası U18 gençler Futbol il birinciliği müsabakalarının 2. Ayağında Pazar günü yine 4 Eylül spor vadisi spor tesislerinde Yol spor-Sivas Gücü Belediye spor final karşılaşması öncesinde tribünlerde görülmemiş olağanüstü bir taraftar ilgisi vardı.
Müsabakaları ailelerle birlikte kadın izleyicilerin yoğunluğu da aşırı soğuk ve yağan kar fırtınaya rağmen müsabakaya izleyenler arasında tribünlerde heyecan ve tezahüratları ile gençlere güç verdikleri görüldü.
Aynı anda 4 Eylül FK ile Demirspor takımları arasında 1.amatör küme play-of müsabakası vardı. Yağışlı bir havada her iki yarıda oynanan futbol, tribünlerde zaman zaman tartışmalar yaşansa da gençlerin ailelerine sahada iyi bir örnek performans sergilediklerini söyleyen spor adamaları’ ’Aşırı soğuk kar, ve fırtınanın olduğu dolaysıyla ilginin spor sevgisinin var olduğu burada heyecanlı bir müsabaka izlediklerini’ ’belittiler.
Müsabakanın ilk yarısı Sivas Gücü Belediye spor dan Emir Kazım’ın attığı golle 0-1 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci devrede her iki takım antrenörlerinin yaptıkları değişiklik takviye ve hamleleri ile sahadaki mücadele kıyasıya devam etti.
İkinci yarının ortalarında Yol spor skorda dengeyi saylayınca her iki kale hattında önemli gol pozisyonları yaşanarak müsabakanın üçüncü ve son bölümünde Sivas Gücü belediye spor takımından Emir Kazım kendisinin ve takımının 2. Golünü atarak skoru,1-2 ye getirerek müsabakanın sonucunu tayin edip Sivas Gücü Belediye spor’un il birincisi olduğunu göstermiştir.
Müsabaka sonunda yapılan kupa töreninde konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkan vekili ve Futbol il temsilcisi Dogan Özçelik yaptığı konuşmada’’ Bu sporcularımızın buralara getirilerek kulüplerimize bir potansiyel ve aksiyon saylanmasına vesile olan siz ailelere, müsabakalarımızın en iyi seviyede oynanmasına katkıda bulunan tüm antrenörlerimize, yöneticilerimize, spor basınımıza, hakemlerimize, İl Hakem kurulumuza, Hakem derneğimize emek ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek şampiyon olan ve Sivas gücü belediye spor takımımıza Türkiye il ikinci olan Yol spor takımımıza da gelecekte nice başarılar dilerim’ ‘dedi
Daha sonra İl Şampiyonu olan takımının 1.lik kupasını Gazetemiz Spor yazarı spor adamı Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Dursun Takım kaptanı Melih Bulut’a vererek Türkiye şampiyonasında şehrimizi en iyi temsil edeceklerine inanarak Takımın buralara gelmesinde önemli başarısı olan Antrenör Volkan Keskin ve yöneticilerini tebrik etmiştir.
Bu sonuçla Sivas Gücü Belediye spor Futbol Türkiye Şampiyonasında Sivas’ı temsil etme hakkını kazanmıştır.
Öte yandan birnci amatör küme play-of karşılaşmalarında ise 4 Eylül Futbol AŞ. 2-Şarkışla Belediye spor.1
D.Ç.Divriği spor,1-Demirspor ,0
Zara spor FK ,0- Ahmet Turan Gazi spor,2 bu sonuçlarla 4 Eylül Futbol AŞ. 12 puanla haftayı lider olarak kapatmıştır.
Bölgesel amatör Ligdeki temsilcimiz olan Sivas Gücü Belediye spor üs üste aldığı deplasman galibiyetleri ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Giresun Temsilcisi Batlama sporu 1-2 yenerek ligdeki play-of iddiasını devam ettirmiş oldu.
Önümüzdeki 05.04.2026 Pazar günü Muhsin Yazıcıoğlu stadyumunda saat.13.00 de yine iddialı durumda dolaysıyla iğde ikinci sırada bulunan Maçka Belediye por ile karşılaşacak olan Sivas Gücü Belediye spor bu ve geride kalan dört müsabakayı da kayıpsız atlatması gerektiği vurgulandı.