GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-08-2022 12:35   Güncelleme : 24-08-2022 18:57

SOSAD Başkanı İsmail TİMUÇİN muhtarlarla bir araya geldi. ESTAŞ ta muhtarlara önce organize sanayi bölgesini tanıttı daha sonra iki konuda destek istedi.

SOSAD Başkanı İsmail TİMUÇİN  muhtarlarla bir araya geldi. ESTAŞ ta muhtarlara önce organize sanayi bölgesini tanıttı daha sonra iki konuda destek istedi.

TİMUÇİN ;

Türkiye de diğer İllerin tamamında Cazibe merkezi ilan edilirken, Sivas’ta sadece Demirağ Organize Sanayi Bölgesine cazibe merkezi ilan edilip verilmesi sanayiciyi ikiye bölmüştür açıklamasında bulundu.

"Sivas'ı ikiye bölmeyiniz" 

Sivas’ta 1.OSB'ye cazibe merkezi desteğinin verilmemesi haksız bir rekabeti de ortaya çıkardığını belirten TİMUÇİN,  " siz muhtarlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz.  Siyasilere bu durumu izah etmenizi istiyoruz " dedi. 

Muhtarlardan bekledikleri 2. destek ise ; organize sanayi bölgesinde yeni kurulan fabrikaların eleman sıkıntısına çözüm bulunması yönünde destek  istemeseydi. 

TİMUÇİN ;

SİVAS'ın yerli ve milli gücü ESTAŞ, şehrin ekonomik felsefesinin oluşturulmasına yönelik fikri çalışmaları da hayata geçiriyor. ESTAŞ yönetim krurulu başkanı İsmail TİMUÇİN, 1.OSB’de istihdam edilen işçi sayısının 10 bin 800 olduğunu, yeni yatırımlarla çalışan sayısının 5 bin kişi artacağını ifade ederek, şehrin gelişmesi ve yatırımların artması yönünde Sivas’ın ikiye bölünmemesi için cazibe merkezi olarak ilan edilen Demirağ OSB’nin yanı sına mevcut 1.OSB’nin de cazibe merkezi konumuna alınması gerekirdi, diyerek şunları ifade etti.

Türkiye’de cazibe merkezi ilan edilen illerde ilin tamamı cazibe merkezi ilan edilirken, Sivas’ta ise sadece Demirağ OSB’nin Cazibe merkezinden faydalanması iş dünyasını ikiyi bölmüştür. Geçmişten bugüne 1.OSB’ye yatırım yapan şehrin yükünü çeken 1.OSB’ninde cazibe merkezi kapsamına alınarak sanayiciler arasında yaşanan bu ikilik durumun düzeltilmesi için şehrin bütününü kapsayan çalışmanın yılsonuna kadar yapılarak çözüme kavuşturulması lazım. Ayrıca Sivas’ta 1.OSB’ye cazibe merkezi desteğinin verilmemesi de iş dünyasında haksız bir rekabeti de ortaya çıkarmıştır.” dedi.

AdminAdmin

Admin