SİYASET
Giriş Tarihi : 14-04-2024 15:52

Sivas’ta bir seçim bölgesinde seçimler 2 Haziran’da yeniden yapılacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener'den sonuçlara yapılan itirazlara ilişkin açıklama: 4 yerde seçim yenilenecek.

 Sivas’ta bir seçim bölgesinde seçimler 2 Haziran’da yeniden yapılacak.

Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçelerinin yanı sıra Edirne’de bir beldede ve Sivas’ta bir seçim bölgesinde seçimler 2 Haziran’da yeniden yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin itiraz süreci çerçevesinde AKP’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1 ve DEM Parti’nin 2 itirazının kabul edildiğini duyurdu.

Buna göre, Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçelerinin yanı sıra Edirne’de bir beldede ve Sivas’ta bir seçim bölgesinde seçimler 2 Haziran’da yeniden yapılacak.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde seçim günün yaşanan arbede ve olaylar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) belde de seçimin tekrarlanmasına karar verdi. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Hasan Erçoban 333, Yeniden Refah Partisi adayı Oğuz Kağan Ünal ise 158 oy almıştı.

Güneykaya beldesinde 3 sandığın kurulduğu Güneykaya Anadolu Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından yaşanan arbede ve olaylar nedeniyle güvenlik güçleri nezaretinde Yıldızeli İlçe Seçim Kurulu'na götürülen seçim torbalarındaki sonuç tutanaklarının düzenlenmediği tespit edildi. Yıldızeli İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimin iptaline ve 2 Haziran 2024 pazar günü yenilenmesine karar verdi.

AdminAdmin

Admin