GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-10-2023 13:00

16 Türk devletinde kadınların giydiği kıyafetler yeniden tasarlandı

Tarih boyunca kurulan 16 Türk devletinde kadınların giydiği kıyafetleri yeniden tasarlayarak Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı kutlamaları çerçevesinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

16 Türk devletinde kadınların giydiği kıyafetler yeniden tasarlandı

3 yılda hazırlanan Türk devletlerine ait kıyafetlerle Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden Türk Bayrağı motifi üzerine işlenen 100 yıldızlı elbise, "Cumhuriyet, Bayrak ve 16 Türk Devleti" temalı düzenlenen etkinlikte sergilendi.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlanan kıyafetlerin, arkeolojik araştırmalar, tasarım ve dikim aşaması olarak toplamda 3 yıl sürdüğünü anlatıldı.

Yapılan açıklamada, "3 yıldır üzerinde çalıştığımız ve bugün itibarıyla Cumhuriyetimizin 100. yılına atfettiğimiz bu çalışmanın teması bayrak, 16 Türk devleti ve Cumhuriyetimiz. Bu kapsamda da hanımlarımızın kullandıkları bu elbiseler olgunlaşma enstitümüzdeki müdüründen idarecisine, aşçısından sanatçısına, ayakkabıcısından terzisine aklınıza gelecek tüm arkadaşların ortak bir çalışmasıyla hayatiyet kazandı. Eserlerimiz, 120 kişinin araştırması, tasarım ve uygulamasıyla hayata geçti denildi.

AdminAdmin

Admin