EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-08-2023 13:34   Güncelleme : 07-08-2023 14:59

"2023 Yılı Staj Programı" Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinesinde İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik “Ulusal Staj Programı" hazırlandı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı kapsamında İl Müftülükleri bünyesinde "2023 Yılı Staj Programı" düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinesinde İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik “Ulusal Staj Programı" hazırlandı.

Bu kapsamda staj programı olarak Sivas İl Müftülüğünü tercih eden 85 üniversiteli genç, müftülükte görev alarak Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını yakından tanıma fırsatı buldu.

Sivas İl Müftülüğünde staja başlayan 85 ilahiyat fakültesi öğrencisi 20 gün boyunca müftülük hizmetlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

İl Müftülüğü, stajın sona ermesi dolayısıyla öğrencilere kapanış programı düzenledi.

Kapanış programında öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya; "Cumhurbaşkanlığı koordinesinde yürüttüğümüz staj programı vesilesiyle gençlerimizle birlikte çalışma fırsatı bulmaktan ve onları misafir etmekten mutluluk duyduk. Sizler bu program vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatımızı ve Müftülüğümüzü yakından tanıma fırsatı buldunuz. İlimiz müftülüğünde bulunan birimleri, çalışma alanlarını ve yürütülen faaliyetleri yakından görüp öğrendiniz. Burada edindiğiniz tecrübelerin gelecekteki kararlarınıza ve hayatlarınıza olumlu katkıda bulunacağına inanıyorum."dedi.

Staj süresince gençlere rehberlik eden Uzman Vaiz Gönül Taşçı ise konuşmasında öğrencilerle yaptıkları etkinlik ve çalışmalara değinerek gençleri ilerde Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında görmek istediğini söyledi.

Öğrenciler adına söz alan ilahiyat fakültesi 4’ncü sınıf öğrencisi Edanur Kurt’da misafirperverliğinden dolayı müftülük görevlilerine teşekkür ederek, 20 gün içerisinde din hizmeti çalışmaları başta olmak üzere müftülüğün bir çok çalışmasını yakında görme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından musiki alanında uzman din görevlileri tarafından öğrencilere dini musiki icra edildi.

AdminAdmin

Admin