Yemek Tarifleri
Giriş Tarihi : 18-07-2023 10:31   Güncelleme : 18-07-2023 10:34

81 İL, 10 TÜRK ÜLKESİNİN YEMEKLERİ YAPILDI

Türk Mutfağında Tencere Yemekleri’ adlı kitap son yemeğine vali şimşek eşlik etti

81 İL, 10 TÜRK ÜLKESİNİN YEMEKLERİ YAPILDI

TÜRES Sivas il temsilcisi araştırmacı, yazar ve şef İshak Kaan Usta tarafından kaleme alınan, Çin Seddi’nden Viyana Kapısına kadar olan Türk Coğrafyasının taranarak reçeteleri çıkarılan ve yakında yayınlanacak olan ‘Türk Mutfağında Tencere Yemekleri’ adlı kitabın, yaklaşık 3 ay süren video çekimleri tamamlandı.

Alanında ilk ve tek olan eserin son yemeğinin yapılışına Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Hayrullah Karakaya ve Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Yalman eşlik etti. 81 İL, 10 TÜRK ÜLKESİNİN YEMEKLERİ YAPILDI Plaket töreni öncesi konuşan ‘Türk Mutfağında Tencere Yemekleri’ kitabı yazarı TÜRES Sivas İl Temsilcisi araştırmacı, yazar ve şef İshak Kaan Usta, kitap hakkında vali Şimşek ve diğer katılımcılara bilgi verdi. İshak Kaan Usta, “Çin Seddi’nden Viyana Kapısına kadar olan Türk Coğrafyasını tarayarak reçetelerini çıkardığım, içerisinde 81 ilimiz ve 10 ülkenin yemeklerinin bulunduğu çok yakında yayınlanacak olan ‘Türk Mutfağında Tencere Yemekleri’ adlı kitabımın, yaklaşık 3 ay süren video çekimleri tamamlandı. Alanında ilk ve tek olan eserimin son yemeğinin yapılışına eşlik eden ve plaket takdimleriyle bizleri onurlandıran Sayın Valimiz Dr. Yılmaz Şimşek’e, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanımız Hakan Demirgil’e, Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanımız Hayrullah Karakaya’ya, Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Şaban Yalman’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu başyapıtın ortaya çıkmasında emeklerini esirgemeyen Sivas Aşçılar Derneği üyelerine, TÜRES Derneği üyelerine ve Paradoks Ajans’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. BU ALANDAKİ BİR BAŞYAPIT OLACAKTIR Vali Yılmaz Şimşek ise, “Türk Mutfağında Tencere Yemekleri” adlı kitabın hazırlanmasında emeği geçen ilimizin önemli markası “Köfteci Ahmet Usta” namı diyar “Kirli Ahmet” ve yine Aşçılar Derneğimizin burada bulunan emeği geçen tüm aşçılarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu kitap şehrimiz mutfağının tanıtılması noktasında yine şehrimizin gastronomi turizminden daha fazla faydalanması noktasında ve genel anlamda da Türk mutfağının tanıtılması anlamında çok faydalı bir eser olacaktır. Adeta bu alandaki bir başyapıt olacaktır.

Hayırlı olsun diyorum” dedi. Konuşmaların ardından Vali şimşek kitabın son yemeği olan Azerbaycan mutfağının yöresel lezzetlerinin biri olan Şah Pilavının yapımına eşlik etti.

Pilavın yapımı sonrası, yemeklerin yapımında emeği geçen Sivas Aşçılar derneği üyesi aşçılara, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Hayrullah Karakaya ve Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Yalman tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. 

 

 

AdminAdmin

Admin