EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-11-2020 20:23   Güncelleme : 18-11-2020 09:38

Adil paylaşım Sosyal Adaleti sağlayacaktır.

Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah PEKER yaptığı açıklamada, Çalışan ve emeklilerimizin bir çoğu yoksulluk sınırında ücret aldığını üzülerek belirtmek durumundayız. Açıklanan Tuik endeksli enflasyon gerçeği yansıtmadığı herkes tarafından bilinmektedir dedi.

Adil paylaşım Sosyal Adaleti sağlayacaktır.

Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah PEKER yaptığı açıklamada, çalışan emeklilerimizin bir çoğu yoksulluk sınırında ücret aldığını üzülerek belirtmek durumundayız. Açıklanan Tuik endeksli enflasyon gerçeği yansıtmadı herkes tarafından bilinmektedir. Sosyal barışın sağlanması için Acilen 500tl. ek zam yapılmalı. Asgari ücretliler,Taşeron çalışanları,Özel Sektörde tüm çalışanlar.Kamu çalışanları ve Emeklileirmizin satınalma gücü azalmıştır. Kış ayları yaklaşmıştır bu zorluk içerinde Ek olarak yakıt parası külfeti vatandaşlarımızı oldukça sıkıntıya sokmuştur dahada ağır bir tablonun oluşacağı açıkça görülmektedir. Özel Banka Çalışanları Yönetimin Güdümünde ve emrinde olan sözüm ona Sendikalar tarafından çok kadük bir zam talep ederek dahada yoksullaştırılmıştır. fakirleşttirmiştir.

İşveren Tarafında olan Sendikalar Sendika değildir, Yandaştır ve sarı sendikadır. Biz Kamu çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu olarak bu durumu uzaktan izlemeyeceğiz .

Yasal Tüm çalışmaları yapıp Maliye Bakanlığına ve BDKK bildireceğimizi buradan deklare ediyoruz. işveren ile Toplu Sözleşme zamanı Kayıkçı kavgası yapan Özel Sektör ve Kamu Sendikaları Çalışanlarının Yoksullaşmasına seyirci kalamaz Uzun Mesai saatleri boyunca çalışan Özel Sektör ve Özel Banka çalışanları adeta kölelik sisteminde çalıştırılmaktadırlar. Bu uygulama çağımıza vicdana ve akla yakışmayan bir uygulamadır. Belirttiğimiz sorunları bir an Önce Çözümülmesi için ilgili makamlara idari ve hukuki olarak çalışma başlatağımızı buradan belirtiyoruz.

Adil paylaşım Sosyal Adaleti sağlayacaktır.

Son olarak buradan yandaş Sendikalara sesleniyorum Bu uygulamalarınızla Türk Sendikacılığının onuru ile oynuyorsunuz. ya adam gibi Sendikacılık yapın yada bırakın bu işi dedi.

Başkan Peker, Biz Adil paylaşımdan yanayız Biz Hukukun üstünlüğünden yanayız. Biz Demoktarik insan haklarından yanayız dedi.

AdminAdmin

Admin