YEREL
Giriş Tarihi : 01-07-2021 12:31   Güncelleme : 01-07-2021 12:31

Aldığımız Tedbirler, Misafirlerimizin Huzur ve Güvenliği İçin

2 Temmuz 1993 Sivas Olaylarının 28. Yıl Dönümü Anma Programı hakkında alınacak tedbirlerin görüşüldüğü İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi Toplantısı, Vali Salih Ayhan başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımı ile yapıldı.

Aldığımız Tedbirler, Misafirlerimizin Huzur ve Güvenliği İçin

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, alınan güvenlik önemlerinin gelen misafirlerin huzur ve güvenliği için olduğunu söyledi. Selçuklu Devleti’nin Darü’l A’la’sı, Osmanlı İmparatorluğu’nun eyalet merkezi, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Anadolu’nun birlik ve dirlik yurdu olan Sivas’ta bundan 28 yıl önce müessif bir olay yaşandığını ifade eden Vali Ayhan, “28 yıl boyunca da bu acı bizi ayrıştırmadı aksine bütünleştirdi ve beraberliğimizi pekiştirmiş oldu. Bu acı tüm ülkemizin ve tüm insanlığın acısıdır. Her yıl olduğu gibi acımızı paylaşarak, acı üzerine de birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, bir daha böyle üzücü olaylar olmamasını sağlamaya çalışıyoruz ve olmayacağına inanıyoruz. Bugün anma etkinliğine ilişkin asayiş toplantımızı gerçekleştirdik. Tedbir anlamında ne gerekiyorsa onları planladık ve alınması gereken önlemlerimizi alacağız.” dedi.

- Herkesin Sağduyulu Olmasını Temenni Ediyorum

Anma etkinliği için Sivas’a gelenlerin misafirleri olduğunu belirten Vali Ayhan, “Aldığımız tüm tedbirler anma etkinliğine katılacak misafirlerimizin huzur ve güvenliği için olacaktır. Anma etkinliği için Sivas'a gelenler bizim misafirimiz.  27 yıldır bu anma programı yapılıyor. Olumsuz bir olayın olacağını tahmin etmiyorum. Bu yıl da herkesin sağduyulu olmasını, konuşmalarında provokatif olabilecek tavır ve davranışlara girilmemesini temenni ediyorum. Metanetle, sühuletle, olumsuzluğa mahal vermeden bugünü atlatmış olacağız. Geçen yıl Covid-19 salgını tedbirlerinden dolayı sembolik bir anma programı oldu. Bu sene salgının etkilerinin azalması sebebiyle kısıtlamaları kaldırdık. Hayatını kaybedenlere tekraren rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Rabbim bu tür acıları milletimize ve devletimize bir daha yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

AdminAdmin

Admin