GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-04-2023 23:38

Ankara-Sivas YHT hattı açıldı!

Ankara ve Sivas arasında seyahat süresini 12 saatten 2 saate düşürecek YHT hattı bugün hizmete girdi. Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda hızlı trenin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen açılış törenine yaklaşık 50 bin kişi katıldı.

Ankara-Sivas YHT hattı açıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin ilk seferiyle Kırıkkale ve Yozgat'tan sonra Sivas'a geldi.

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda hızlı trenin hizmete girmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Bakan Karaismailoğlu, törende yaptığı konuşmada, Sivas'a hızlı trenle geldiklerini ve hayallerin bir bir gerçek olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da Ankara-Sivas hızlı tren hattının çok büyük bir adım olduğuna belirterek başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na destek istedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara-Sivas hızlı tren hattının hayırlı olmasını dileyerek, “Demir Çelik Fabrikası’nda yaşanan sorunların çözülmesi ve bütün organize sanayi bölgelerinin cazibe merkezi olması Sivas’ı daha da yukarılara çıkaracak. İnşallah hep birlikte Sivas’ı şahlandıracağız”dedi.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Yüksek Hızlı Treni Sivas’a getiren başka Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, “Ankara ile Sivas’ı bir birlerine yaklaştırdıkları için teşekkür ederiz. Bu hizmeti Sivas’a getirenlere teşekkür etmek gerekir mi gerekir. Bu teşekkürü 14 Mayıs’ta yapacakmıyız, yapacağız. Zümrüdü ankanı iyi seç ki kaf dağı sana yakın olsun”dedi.

AK Parti Genel Başkan vekili Binali Yıldırım ise yılların rüyası Yüksek Hızlı Tren’i Sivas’a getirdiklerini belirterek,   “Hayırlı, uğurlu olsun biraz geciktik. Kırıkkale’de Yozgat’ta o kadar büyük coşku varki ancak Sivas’a gelebildik. Sivas diyip geçmeyin sivas cumhuriyeti kuran şehirdir”dedi.

14 Mayıs tarihinde yeni bir destan yazmaya hazırlandıkları belirten Yıldırım, “14 Mayıs’ta öyle bir sesleneceksiniz ki hak ettikleri cevabı sandıkta alacaklar. Milletin adamını, dünya liderini seçmeye Sivas var mı? Muhteşem kalabalıga göre var, O halde ne diyoruz, durmak yok yola devam”dedi.

OKTAY, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Milleti için gece gündüz çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletiyorum.

Hepimiz biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan milletine sevdalı, Sivas'ına sevdalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Yiğidolara, Sivas'a en kalbi selamlarını getirdim. Biliyorum, hepiniz Sayın Cumhurbaşkanımızı bekliyordunuz. Recep Tayyip Erdoğan'ın hepinizin gönlünde ayrı bir yeri var.

Sayın Cumhurbaşkanımız gece uyku bilmez, gündüz yorulmak bilmez. Çünkü aşk ile çalışıyor, sevda ile çalışıyor. Yarın daha dinamik, daha coşkulu çalışabilmek için; bıkmadan usanmadan, yorulmadan çok sevdiği milletine hizmetkar olabilmek için bugün küçük bir ara vermesi gerekti.

Şimdi Sivas'tan öyle bir ses verelim ki, Cumhurbaşkanımıza moral olsun. Tüm Türkiye duysun. Cumhurbaşkanımızla birlikte miyiz Sivas Recep Tayyip Erdoğan'la durmak yok, yola devam diyor muyuz Allah muhabbetimizi, dayanışmamızı daim eylesin” dedi.

YHT’DEN MAYIS AYI SONUNA KADAR HERHANGİ BİR ÜCRET ALINMAYACAK

Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını bugün resmen hizmete açtıklarını belirten Oktay, “Ankara'dan trene bindik. Önce Kırıkkale istasyonunda, oradaki vatandaşlarımızla bu sevinci paylaştık. Ardından Yozgat'a geldik, oradaki kardeşlerimizle bu mutluluğu yaşadık.

Şimdi de Sivas'ta sizlerle kucaklaşıyoruz. İşte şimdi, bir bayram ertesi, hızlı tren hattımızı kullanarak sizlerin huzuruna geldik. Ankara- Sivas Hızlı Tren projesinin yapımında emeği geçen, başta Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ankara- Sivas Hızlı Tren Hattının ülkemize, Sivasımıza ve tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum”diye konuştu.

 

 

 

AdminAdmin

Admin