GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-09-2022 09:40   Güncelleme : 24-09-2022 09:40

Anlık mutluluklar değil, kalıcı çözümler bekliyoruZ

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce, içme suyunda yaşanan sıkıntı nedeniyle uygulanacak periyodik kesintilere tepki gösterdi.

Anlık mutluluklar değil, kalıcı çözümler bekliyoruZ

Başkan İnce, 2 yıldır sözlü ve yazılı olarak su sorununu sürekli gündeme getirdiklerini belirterek, “Ne yazık ki Sivas Belediyesi arazi satışlarından elde ettiği gelirleri su sorununu çözmek için değil konserlerde, ücretsiz dağıtılan ayakkabılarda ve ihtiyaç sahibi gözetilmeden dağıtılan hediyelerde kullanıyor.

Biz Sivas Belediyesi'nden anlık mutluluklar değil kalıcı çözümler bekliyoruz”dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in içme suyunda yaşanan sıkıntı nedeniyle peryodik su kesintileri yapılacağını  açıklamasının ardından siyasi parti il başkanlarından ardı ardına tepki açıklamaları  geliyor.

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce, şehrin içme suyunu karşılayan ana kaynaklardan olan 4 Eylül Barajı’na giderek burada bir basın açıklaması yaptı.

Başkan İnce, Deva Partisi olarak 2 yıldır sözlü ve yazılı olarak su sorununu sürekli gündeme getirdiklerini belirterek, “En son Mart ve Haziran aylarında 2 defa yazılı olarak belediyemize su sorunları ile ilgili dilekçe vermiştik. Geldiğimiz noktada ne yazık ki şu anda Sivas'ta su sorunu ile karşı karşıyayız.

Sivas'ın kayıp-kaçak oranının normal değerlerin üzerinde olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda kanserojen etki yaratan aspesporların şehir şebekelerinde kullanıldığını biliyoruz. Bugün de gördüğünüz üzere 4 Eylül Barajındayız.

Burada da su seviyesi bitmiş bu durum hem  sağlık açısından hem verimlilik açısından büyük tehlike arz ediyor.

Barajla ilgili de malumunuz üzere kayıp kaçak oranı noktasında çeşitli varsayımlar vardır. Bu noktada herhangi bir onarım çalışması da yapılmamıştır. Biz Deva Partisi olarak su sorununa dikkat çekiyoruz.

“BELEDİYE ARSA SATIŞLARINDAN ELDE ETTİĞİ GELİRİ ANLIK MUTLULUKLARDA KULLANIYOR”

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce, Sivas Belediyesi’nin son dönemlerde bir çok arsa satışı gerçekleştirdiğini belirterek, “Belediyemiz, biliyorsunuz son aylarda bol miktarda belediyeye ait arazileri satışa çıkararak bir gelir elde etti. Ne yazık ki bu gelirleri konserlerde, ücretsiz dağıtılan ayakkabılarda ve ihtiyaç sahibi gözetilmeden dağıtılan hediyelerde kullandı.

Bizler Sivas Belediyesi'nden anlık mutluluklar değil, kalıcı çözümler bekliyoruz. Bu noktada kalan süre içerisinde inşallah Sivas Belediyesinin şehre yönelik kalıcı projeler üretmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bizim için belediyecilik: imardır, bizim için belediyecilik şehirciliktir. Bizim için belediyecilik yaşanılabilir, konforlu şehirler oluşturmaktır. Bu noktada da biz Deva Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de Sivas Belediyesi'ne liyakatlı kadrolarla yardıma hazırız”diye konuştu.

AdminAdmin

Admin