EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-05-2022 10:42   Güncelleme : 28-05-2022 10:42

AŞIK VEYSEL; ORTAK KÜLTÜREL MİRASIMIZDIR

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı; Aşık Veysel hepimizin ortak değeridir ve bu şehrin ortak kültürel mirasıdır. Sanatçısına, sahip çıkmayan milletler yozlaşmaya mahkumdur dedi.

AŞIK VEYSEL; ORTAK KÜLTÜREL MİRASIMIZDIR

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı yaptığı açıklamada; 

Son günlerde gerek ulusal basında gerekse Sivas kamuoyunda tartışılan bir konu var o da Fatih Mahallesinde ki bir okulun adının Aşık Veysel okulu iken,Eğitim bir sen kurucu Başkanı Mehmet Akif Inan olarak değiştirildiği iddiası gündeme düştü ve halen tartışılıyor.

Biz konuya ihtiyatle yaklaşma gereği duyanlardanız zira konu bu gun ki mesele değil 2020 yılında vuku bulan bir hadise.

Bu konuda Valilik bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirmiş oldu.

Aşık Veysel ortaokulunun öğrencileri aynı semte yapılan yeni bir okula aktarılınca okul boş kaldı ve başka bir isimle başka bir lise olarak eğitim verilmeye devam etti.

Buraya kadar güzel anlaşılır bir izahat yapılıyor lakin bizde yetkililere Sivas kamuoyu adına soruyoruz; Madem o okul boşaltıldı Sivas'ın marka değerlerinden olan hepimizin sevdiği değer verdiği,Türkiye'nin en büyük halk ozanı ve halk şairi Aşık Veysel ismi onun yerine gelen liseye veyahut yeni yapılan okullardan birisine verilemez miydi.

Bu biraz da ahde vefasızlık değil mi ?

Sivas'ın marka değeri olan bir kaç şahıs ve kurumu var bunlardan en önemli iki şahsiyet birincisi Sehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu diğeri ise buyuk ozan Aşık Veysel'dir.

Ne yazık ki biz Sivas'lılar değerlerimizin kıymetini başkaları kadar bilemiyoruz.

Bizim önerimiz şudur madem sehven ve kasıtsız olarak bu sonuç doğmuştur ivedilikle Aşık Veysel ismi bir başka mevcut veya yeni yapılan ve öncekinden daha güzel ve büyük bir okula verilmelidir.

Sanatçısına, sahip çıkmayan milletler yozlaşmaya mahkumdur.

Aşık Veysel hepimizin ortak değeridir ve bu şehrin ortak kültürel mirasıdır dedi.

AdminAdmin

Admin