“Bayrağa Saldırı, Türk Milletine Açık Düşmanlıktır”
Mustafa Destici: “Türk’e Kefen Biçenin Ölümü Korkunç Olur”
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dünya var olduğu sürece Türk Milletinin var olmaya devam edeceğini belirterek, dünya üzerinde Türk Milletinin tek bir ferdi yaşadığı sürece Allah’ın inayetiyle bayrağın yere düşmeyeceğini ifade etti.
Destici, Türk Bayrağına yönelik saldırıların; Türk Milletine, milletin manevi çatısı olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve şehitlerin kanlarıyla sahip çıkılan, yine şehitlerin kanlarıyla korunan Türk vatanına açık bir düşmanlığın ifadesi olduğunu vurguladı.
“Bu Ne İlktir Ne de Münferit Bir Hadisedir”
Bu tür saldırıların ilk defa yaşanmadığını ve münferit hadiseler olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Destici, yarım yüzyıla yaklaşan bir süredir Türkiye’yi parçalamak amacıyla kurdurulup beslenen bir terör örgütünün, cinayetlerinin yanı sıra bazen doğrudan bazen de uzantıları aracılığıyla milletin ve milli değerlerin sistematik şekilde hedef alındığını ifade etti.
Parti kongrelerinde ve toplantılarda Türk Bayrağının yere atıldığını hatırlatan Destici, kazanılan belediyelerde ilk iş olarak gönderlerden ve duvarlardan Türk Bayraklarının indirildiğini, Türkiye Cumhuriyeti ibarelerinin ve Atatürk resimlerinin kaldırıldığını kaydetti.
“İstiklal Marşı’na ve Meclis Kürsüsüne Saygısızlık Yapıldı”
Terör örgütünün kurdurduğu partilerin temsilcilerinin katıldıkları toplantılarda her dönemde ve buldukları her fırsatta İstiklal Marşı’na saygısızlık yaptıklarını belirten Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden defalarca millete, devlete, tarihe, inançlara ve milli değerlere hakaret edildiğini dile getirdi.
“Devlet, Terörle Müzakere Etmez”
Hiçbir devletin varlığını, birliğini ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütlerine bu ölçüde müsamaha gösteremeyeceğini vurgulayan Destici, devletlerin suçla, suç örgütleriyle, ihanetle ve hainlerle müzakere etmeyeceğini; mücadele edeceğini, suçluları yakalayarak etkisiz hâle getireceğini ifade etti. Aksi hâlde devletlerin var olamayacağını söyledi.
“Hak Edenler Hak Ettikleri Muameleyi Görmelidir”
Millete, devlete ve vatana düşmanlık edenlerin hiçbir tereddüde yer bırakılmadan ve kamuoyunda şüphe oluşmadan hak ettikleri muameleyi görmeleri gerektiğini belirten Destici, başka millete, başka devlete ve başka bayrağa bağlı olanların eğitim, sağlık, çalışma ve mülk edinme başta olmak üzere vatandaşlık haklarından faydalanmalarının engellenmesi ve nereye bağlılarsa oraya gönderilmeleri gerektiğini ifade etti.
“Teröre Destek Veren Yapılar Kapatılmalıdır”
Devleti, milleti ve vatanı hedef alan cinayetlerin ve düşmanlığın sorumlularının cezalandırılması gerektiğini kaydeden Destici, terör örgütüne destek sağlamak amacıyla kurulan, siyasi parti görünümlü yapılanmalar dâhil tüm organizasyonların kapatılması ve varlıklarına el konulması gerektiğini vurguladı.
“Çözüm Hukukun İşletilmesidir”
İlk günden beri dile getirdikleri gerçeğin bu olduğunu ifade eden Destici, on binlerce evladın hayatını kaybetmesinin, yüz binlerce ailenin hayatının mahvolmasının ve milletin topyekûn yaşadığı acıların müsebbiplerine düşenin, hak ettikleri şekilde hukukun işletilmesi olduğunu belirtti.