GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-06-2023 16:51   Güncelleme : 26-06-2023 16:56

Bayramlar Sevginin, kardeşliğin ve umudun simgesidir

BBP Sivas Merkez ilçe Başkanı Osman Kösedağı, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bayramlar Sevginin, kardeşliğin ve umudun simgesidir

BBP Sivas Merkez ilçe Başkanı Osman Kösedağı, "Sevginin, kardeşliğin ve umudun simgesi olan bayramlar, insanları aynı düşünce ve duygular etrafında birleştiren, bağlarını güçlendiren en özel günlerdendir.

Yaşadığımız büyük deprem felaketi nedeniyle diğer bayramlardan çok farklı ve eksik bir Kurban Bayramı'nı buruk bir şekilde karşılıyor olsak da gelecek günlere umutla bakıyoruz.

Dolayısıyla bir daha böyle acıların yaşanmaması için umutlarımızı yeniden yeşertmemiz, güzel günler için mücadelemizi büyütmemiz gerekiyor.

Bayramların, kardeşlik ikliminin en çok hissedildiği, selamlaşma ve ziyaretleşme davranışlarının içtenlikle yerine getirildiği, insanları birbirine yakınlaştıran değerli günler olduğunu belirten Kösedağı, "Bayramlarımız, geleneksel değerlerimizi nesilden nesile aktaran özel günlerdir aynı zamanda. Bayram iklimi, aile bağlarımızı güçlendirir, toplumsal ilişkilerimizi canlı tutar, bizi birbirimize yakınlaştırır.

Bu güzel günlerde, çocuklar doyasıya mutlu olur, ziyaretlerle büyüklerin yüzleri güler, yakınlar daha da yakınlaşır.

 Bayramları taşıdığı manevi ve kültürel iklime uygun olarak karşılamalı, yaşamalı ve bütün yakınlarımıza bayramların bu yönünü yaşatmalıyız. 

Karşıladığımız Kurban Bayramı dünyada yaşanan savaş, göç, hastalık, yokluk ve yoksullukların sona ermesine vesile olsun." ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin

Admin