GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-01-2023 15:05   Güncelleme : 07-01-2023 15:05

BİK’in taslağına tepkiler çığ gibi büyüyor!

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, internet haber sitelerinin resmi ilan alması ile ilgili yönetmelik taslağının katı kurallar içerdiğini, 13 Ocak'ta BİK genel kurulunda içeriye itiraz edeceklerini söyledi.

BİK’in taslağına tepkiler çığ gibi büyüyor!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun, Basın Vakfı Genel başkan Yardımcısı Oğuzhan Bayrak, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte haber sitemizin ofisini ziyaret etti.

Ziyarette TGF Genel Başkanı Karaca ve beraberindeki heyeti; sivaseditor.  com İmtiyaz sahibi Muhammed İkbal Kuruçay, Genel Yayın Yönetmeni Şeref Gülmez, Editör Sultan Özkaraman karşıladı.

Ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren sivaseditor.  com İmtiyaz Sahibi Muhammed İkbal Kuruçay, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından haber sitelerinin resmi ilan almasını düzenleyen taslak yönetmeliğin çok ağır şartlar içerdiğini bu şartların karşılanmasının neredeyse imkansız olduğunu dile getirdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise dayanışma içerisinde tüm zorlukların üstesinden gelineceğini belirterek, “Taslaga göre zorunlu tutulan kriterler medyayı tık haberciliğine indirgeyebilecek bir tehlike içeriyor. Bu taslak Türkiye fiilen internet haber sitesi mezarlığı’na dönüştürür”dedi.

 Kriterlerin, kurumun “sorunlu” bakış açısını yansıttığını ifade eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,  “Türkiye’de şu anda bağımsız internet haber sitesi olarak faaliyet gösteren, diğer bir ifadeyle arkasında herhangi bir holding gücü bulunmayan haber sitelerinin, talep edilen sayıda çalışan istihdam etmesi, günlük takip sayılarının milyonu aşması oldukça düşük ihtimal. 

Basın alanına ilişkin düzenlemelerin “kısıtlayıcı ve engelleyici” değil “düşünce ve ifade alanını genişletici” nitelikte olması gerekiyor. 

Düzenleme eğer bu şekilde çıkarsa Türkiye, resmi açıdan olmasa bile fiilen internet haber sitesi mezarlığı olacak. Taslak Basın İlan Kurumu’nun (BİK)13 Ocak’ta gerçekleştireceği Genel Kurulu’nda görüşülecek. Bizlerde bu taslakla ilgili itirazlarımızı dile getireceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin

Admin