EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-04-2024 12:34

Birlik Başkanı açıklama da bulundu: Süt ve Buzağı destekleri yapılmıyor

Türkiye Süt Üretici Merkez Birliği Başkanlığını yapan Tevfik Keskin, ödenmemekte olan süt ve buzağı destekleri hakkında açıklama da bulundu. Bu durumun kendinde rahatsızlık oluşturduğunun üzerinde durdu.

Birlik Başkanı açıklama da bulundu: Süt ve Buzağı destekleri yapılmıyor

Cumhurbaşkanı ve de Tarım Bakanının doğru olarak bilgilendirilmemiş olduğunu belirtmiş olan Keskin, bürokrasiden öğrenmiş olduğuna göre destek ödemelerinin gecikmiş olduğunu Maliye Bakanlığını mesul tuttu.

Tevfik Keskin, çiğ süt ve de buzağı destek ödemelerinin yapılmama durumlarına tepki vererek bu desteklerin biran önce gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Üreticilerin bu yardımları sessizce beklediklerini belirtti. Seçim öncesinde ödeneceği tutarların hala ödenmediğinin üzerinde durdu.

Maliye Bakanlığı onaylamadığından dolayı buzağı ve süt desteği verilmiyor

Konu ile yazılı açıklama da bulunan Tevfik Keskin, bürokrasiden öğrenmiş olduğuna göre Tarım ve Orman Bakanlığının listelerini hazırlamış olduğu ancak Maliye Bakanlığının ödemeleri onaylamadığından dolayı destek ödemelerinin yapılmamış olduğunu belirtti.

Artan enflasyon oranları ile beraber anlamı olmayacak destek ödemeleri gecikmeye devam ediyor. Üreticiler her Cuma gününde müjde bekliyor. Ancak üreticilerin maliyetlerine eklenen zamların ardı ardına gelmesinin yanında zamanında hak etmiş oldukları destek ödemelerini de alamıyorlar.

Sanayiler bayram bahanesi ile süt almayacaklar

Önümüzdeki bayram süreci içerisinde tatiller bahane edilip sanayilerin süt alamama senaryosu ile mücadele eden üretici şimdi bir de desteklerde de aradıklarını bulamadılar.

Üreticilerin bu zor zamanlarında yapılacak süt ve buzağı destekleri ödenmiyor. Üreticilerin desteklenmesi gereken bu zamanda, üreticilere kaynak bulunmaması ya da üreticilere kullanılmamasının nedeni anlaşılmıyor.

Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanlığına doğru bilgiler iletilmiyor. Bu sebeple üreticiler Tevfik Keskin’e ulaşıyor. Bu sorunlar karşısında müdahale durumunu devre dışı bırakıyor. Maliye Bakanlığı tarım ve hayvancılık sektörüne gerekli özveriyi göstermiyor. Tarım ve hayvancılık sahasında yaşanmakta olan bekleyişe cevap verilmesi gerekiyor. Desteğin ne zaman gerçekleşeceği Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Ancak Maliye Bakanlığı bu anlamda sessizliğini koruyor. Maliye Bakanlığı sessizliğini korurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanlığı bu durumdan bir haberler. Bu durumun acilen düzelmesi açısından Başkan Tevfik Keskin üreticilerin sesini ulaşırmaya çalışıyor.

AdminAdmin

Admin