GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-09-2023 14:08

“Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi.”

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle Kongre Müzesi bahçesinde tören programı düzenlendi.

“Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi.”

Programa; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Başkanımız Hilmi Bilgin, Vali Yılmaz Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Milletvekilleri, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti.

Tören programında;  Sivas Milletvekillerimiz Ahmet Özyürek, Ulaş Karasu ve Abdullah Güler birer konuşma yaparak Sivas Kongresi'nin önemini vurguladı.

Vali Yılmaz Şimşek; "Ana yurdumuzun dört bir yandan düşman çizmeleriyle çiğnendiği, tarihimizin en karanlık döneminde, kurtuluş için yola çıkan Mustafa Kemal Paşa ve yol arkadaşlarının Anadolu’daki en önemli durağı Sivas olmuştur. Sivas’ta bir millî kongre toplanması kararıyla, kurtuluş mücadelesinin istikameti tayin edilmiştir." dedi.

Törende söz alan Başkan  Bilgin, "Sivas Kongresi’nde tecessüm eden milli duruşa sahip çıkmaya ve bunu sürdürmeye kararlıyız. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize el uzatanlar, karşılarında yine aynı iradeyi bulacak ve hüsrana uğrayacaklardır" dedi.

 TBMM Başkanımız @NumanKurtulmus ; "Sivas Kongresi 19 Mayıs'la birlikte 1919’da başlayan bağımsızlık yürüyüşünün nihai karar adımıdır. Samsun’un ardından Amasya Tamimi, ardından 7 Temmuz’da Erzurum kongresi ve orada şekillenen fikirlerin burada Sivas’ta, Sivas Kongresi'nde nihai bir noktaya doğru erişmesi ve mücadele kararının verilmesi ile birlikte tarihi bir adımın atıldığı kongredir. Bu vesileyle Sivas Kongresi'nde yer alan bütün büyüklerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere minnet ve şükranla yâd ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, günün anısına şeref defterini imzaladı.

Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümünü kutlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise "Kongrenin bize öğrettiği ve miras bıraktığı değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz" diyerek şeref defterini imzaladı.

Konuşmaların ardından Sivas Halayı gösterisi ve Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği tarafından söylenen marşlar eşliğinde muharip uçak geçişi yapıldı.

AdminAdmin

Admin