GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-01-2024 12:05

Canlı Yayında Karalahanaya On Üzerinden On İki Puan Verdiler!

Karalahanaya yönelik saldırılara sadece Karadeniz’de değil, yurdun dört bir yanından tepkiler yükseliyor. 3.Göz Medyanın bu yıl 12.sine ev sahipliği yaptığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde Canlı Yayında Karalahana yemeği oylandı.

Canlı Yayında Karalahanaya On Üzerinden On İki Puan Verdiler!

Haber- İrfan Aydın - Muharrem DEĞİRMEN/3. GÖZ HRA

Geceye katılanlar arasından seçilen jüri üyeleri her yöreden temsilen Karalahana yemeğine not verdiler.  Saray Dinlenme Tesislerinden getirilen Karalahana yemeği Canlı Yayında oylandı.

Jüri Başkanlığını Orhangazi Trabzonlular Dernek Başkanı Yüksel Birinci’nin yaptığı oylamada Köşe Yazarı eğitimci İbrahim Gülbeycan; “12 puan yok mu? 10 üzerinden 12. Bu yemeğe kötü diyenler halt etmişlerdir” diyerek bu kadar özel bir lezzetin asla kötü yemekler listesinde olamayacağını belirti.

Demokrat Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Yaşa ise oylama yaparken yaptığı açıklamada; “Karadenizliler Karalahana yemeğini seviyor ve beğendi ise bu yemek asla kötü olamaz. Dolayısı ile Karadenizlilerin beğendiği bir yemeğe de asla kötü puan verilemez, kötü yemekler listesinde de olamaz. Kötü yemek listesine karalahanayı alanlar bu eşsiz lezzeti tatmamış kişilerdir ve elbette 10 puan verilir bu muhteşem şifa kaynağı yemeğe” dedi.

İRFAN AYDIN: “KARALAHANAYA DA HAKKINI TESLİM ETMEK İÇİN”

3.Göz Medya Genel Koordinatörü İrfan Aydın neden böyle bir yarışma düzenlediklerini açıklarken önemli konulara da vurgu yaptı.  Aydın; Her geçen gün milli ve yöresel değerlerimize yönelik saldırılarda artış gösteriliyor.  Bilmem hangi ülkede yayın yapan bir TV kanalı karalahana yemeğini dünyanın en kötü yemekleri arasında göstermiş.  Halt ettiler.  Elbette ki amaçları farklı fakat 3.Göz Medyaya okurlarımız Haklı Olanın Cesur Sesi unvanını layık gördüler.  Onun için şimdi karalahanaya da hakkını teslim etmek için Canlı Yayında her yöreden jüri üyelerimiz karalahanayı oylayacak.  Sonucu birlikte dünyaya ilan edeceğiz "dedi

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi karalahana çorbasının dünya mutfağından otantik yemek tariflerinin yanı sıra yemek eleştirmenlerin incelemeleri ve yemekler hakkında araştırmaların da yer aldığı bir internet sitesinde yayımlanan "dünyanın en kötü yemekleri" listesinde yedinci sırada gösterilmesi üzerine yöreye özgü yemeğe sahip çıktı.

Diğer yandan da Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin müracaatı üzerine Ağustos 2023'te Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen karalahana çorbası, yöre mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Karalahana çorbası, içine katılan malzemeler iller arasında farklılık gösterse de genellikle yanına yakışan mısır ekmeği ile sıcak servis ediliyor. 

AdminAdmin

Admin